- Et snillere menneske av House

Foto: AFP/SCANPIX

- Jeg koser mer med dyr og barn, forteller Hugh Laurie. Han er ikke urørt av rollen som doktor House.

01.10.08 13:27

(SIDE2:) Hugh Laurie spiller mannen som får deg til å elske fastlegen din. Han er arrogant, bitter, barnslig, egenrådig og ondsinnet, men vi kvinner liker ham like fult.

- Jeg tror det er kvinners vis, de har et instinkt for å hele ødelagt natur. På samme måte som de vil hjelpe en fugl med brukket bein, så vil de hjelpe Doktor House, mener Laurie.

Selv påstår han hardnakket (og lett rødmende) at han ikke ser House som en attraktiv person, og han gjerne skulle se ham både yngre og kjekkere i kommende sesonger.

- Men akkurat nå er jeg, og produsentene , veldig fornøyde med tingene slik de er, sier han om den amerikanske suksess-serien.

En ny type morder

«House» er blitt NRK sin nye slager på onsdagskveldene. Etter en knallpremiere for to uker siden , har den ifølge NRK Forskningen nå samlet et snitt på 410.000 seere foran skjermen. Og i USA har den blant annet sørget for Golden Globe til Laurie for rollen som den arrogante legen.

SIDE2s ANMELDELSE: Arrig og pirrende House

Serien kan best beskrives som en slags krysning mellom Sherlock Holmes' verden og «Akutten». Plottet er bygget opp som en krim, der morderen ikke er et menneske, men en virus, bakterie eller lidelse. Med bildekutt som dramatiserer de kjemiske prosessene i kroppen når «morderen» angriper, eller medisinen gjør sin effekt, krydres tempoet og spenningen. I tillegg har vi så Hugh Laurie som Gregory House, en mann som er mer opptatt av å komme til bunnen i en sak enn å te seg slik at folk liker ham.

- Et bedre menneske

Han kan eksempelvis oppfordre den gravide og utro kvinnen til å holde tett overfor ektemannen om at barnet neppe er hans, fordi mange gode ekteskap er «tuftet på en god løgn». Og han irettesetter moren som ikke vil støtte legemiddelindustrien ved å gi astmamedisin til sitt syke barn, med å fortelle om en annen storindustri: barnekister.

Det er grøsselig, men han kommer unna med det fordi han er så usedvanlig god på det han gjør som lege.

- Jeg tror jeg har blitt mindre sarkastisk av å spille Doktor House. Det virker som jeg får det ut av systemet i løpet av dagen, så når jeg kommer hjem så er jeg snillere mot dyr og mer kosete med barn. Jeg får rett og slett en snillere natur av å spille Doktor House, sier Laurie i et intervju med NBC.

Som sønn av en lege har Laurie alltid beundret yrket, og holder frem medisin som et av de feltene man ikke kan ta snarveier, og be om light-versjonen som gjerne preger det moderne mediebildet. I møte med medisinen ser han også House som en god rollemodell, fordi han er mer opptatt av å kommer til bunns i saken enn å si de riktige tingene.

- Men på alle andre måter er han det ikke. Så til barna hjemme: Neinei, ikke vær som den mannen, humrer han.

LES OGSÅ: Intervju med hans kvinnelige sjef her

Side2 tv-guide følger de nye seriene her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag