- Et spontant innfall

Foto: (Scanpix)

Det var litt tilfeldig at Christopher Mørch Husby startet eget nettmagasin.

23.06.10 13:36

(SIDE2): Den 21. april i år ble enda et nettmagasin med fokus på mote, skjønnhet og shopping født.

Det er Christopher Mørch Husby som står bak det relativt ferske nettstedet, som har fått navnet Spaltet. Mørch Husby er kanskje mest kjent som partneren til kjendisstylisten, og programlederen, Jan Thomas, men nå prøver 20-åringen å oppnå suksess på egen hånd.

- Min kjære vil også være involvert noen steder, med enkle tips og how-to's på både makeupfronten og hårfronten. Han dukker nok opp om ikke så lenge, avslører Christopher Mørch Husby, til Side2.

- Har latt seg gjennomføre
Den ferske nett-redaktøren har ved flere anledninger dukket opp når Jan Thomas har figurert på TV. Han var blant annet å se sammen med Jan Thomas i TV Norge-serien «Ja, vi elsker Hollywood», men å ha en travel partner stopper ikke Mørch Husby fra å følge sine egne drømmer.

- Jeg tror nok at ideen om et eget nettmagasin var et ganske spontant innfall når jeg prøver å se tilbake. Og jeg har jo en del av de, men dette er faktisk noe som har latt seg gjennomføre helt fra planlegging til slutt, selv om jeg allerede har veldig mye å gjøre fra før, forklarer Mørch Husby.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

- Gi folk det de vil ha
Men selv om Mørch Husby nå har realisert sitt noe spontane innfall, er det en realitet at det finnes en mengde lignende magasiner på nett, og det er mange som prøver å tiltrekke seg de samme leserne. Dette ser derimot ikke Mørck Husby på som noe problem.

- Jeg tror nok at det uansett blir stadig flere om benet. Alt vi kan gjøre er å prøve å gi folk det de vil ha. Og litt av det vi tror de vil ha, forteller han.

Og fortsetter.

- Jeg tror også at alle som har kvinnelige innslag i en redaksjon er veldig heldige. Det er jo hovedsakelig de vi skriver mest for på Spaltet, så da er det perfekt at jeg har med meg Maren (skriver livsstilspalte) og Martine (skriver mote pg shoppingspalte). De vet hva de selv ønsker seg, og med det vi da vet prøver vi å gi det samme til andre der ute.

Bruker nettverket
Som partneren til Jan Thomas, er det ikke til å legge under en stol at tilgangen til kjendiser er stor. Mørch Husby mener at dette, samt kjennskap til bransjen, kan hjelpe til med å skille magasinet ut fra mengden.

- Våre sterke sider er nok både kjennskap til bransjen og nettverk. Tror begge de to kan være "hjelpsomme" faktorer. En siste ting er kanskje det at vi alle er så energiske. Det hjelper jo! Da blir det hvert fall ikke mangel på publiserte saker! Vi burde egentlig ansatt en egen roe-ned-redaksjonen-person. Ja, det gjør vi...!

Leter etter formen
Redaktøren kan fortelle at de ønsker at nettmagasinet, skal ha innhold og layout som tipper mot den fysiske magasin-sektroen, men han kan avsløre at de fortatt leter med å finne formen.

- Vi kan ikke røpe konkrete saker enda! Der må vi holde litt på spenningen! Hehe. Men det vi kan si er at det kommer intervjuer med spennende mennesker som jeg også har i nær vennekrets, det blir saker hvor du får innblikk i litt av hva noen Norske kjendiskvinner gjør før morgen og fest, avslører han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.