*Nettavisen* Nyheter.

- Et tilbud jeg ikke kunne avslå

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Årets kvinnelige europamester i poker, Gunn Tove Vist, skal gjestespille for The Norsemen under poker-VM.

14.07.06 13:41

Steinkjerjenta ble kvinnelig europamester i poker i mai. Etter seieren i London har flere potensielle sponsorer meldt sin interesse. Men da Expekt satte seg ved bordet med et tilbud om å gjestespille for The Norsemen under VM i Las Vegas, var det ikke lenger noen tvil.

Stod over kvinne-VM
- Det var et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sier Gunn Tove Vist til TV 2 Nettavisen.

26-åringen hadde svært lyst til å delta i kvinne-VM i Las Vegas, men ettersom dette er en av de tidligste VM-øvelsene ble det vanskelig å kombinere det med hovedturneringen i VM. Amerikanske Mary Jones vant for øvrig damenes VM-turnering og førstepremien på 236.000 dollar.

- Dessverre kom den turneringen litt for tidlig, konstaterer Vist.

Hun gleder seg i stedet til hovedturneringen, som tross alt er den desidert største turneringen en pokerspiller kan delta i. Rundt 8.000 deltakere er forventet i årets mesterskap, og førstepremien vil trolig ligge på rundt 10 millioner dollar. Det vil i så fall være den største premiesummen noensinne - uansett sportsgren.

Trener med Norsemen
- Ambisjonen min er bare å ha det morsomt og forsøke å lære mye. Jeg håper selvsagt at jeg går videre fra dag én med litt sjetonger. Og etter det kan alt skje, smiler Vist.

Uansett hvordan det går, får Vist noe ut av Las Vegas-turen. Hun skal nemlig delta på treningene til The Norsemen under oppholdet i USA. Det er ikke få nordmenn som kunne tenke seg å høre hva Torstein Iversen, Sverre Krogh Sundbø og de andre Norsemen-gutta har å si om poker.

Vist er en erfaren bridgespiller, og håper å dra nytte av erfaringene herfra når hun sitter rundt pokerbordene på hotell Rio i Las Vegas. Det er nemlig tøffe økter på 12-15 timers spill hver dag under VM.

- Jeg er vant til å spille bridge, og under NM-uka spiller du 8-9 timer hver dag i en hel uke. Og i bridge konsentrerer du deg hele tiden. Under EM for damer var det også 10-12 timer lange dager, selv om det bare var i to dager, sier Vist til TV 2 Nettavisen.

Hun er med andre ord godt forberedt. Nå gjenstår det bare å se hvordan det går.

Vil spille i EPT
Uansett hvordan det går i Las Vegas er det sikkert noen spillselskaper som kan tenke seg å sponse den regjerende europamesteren i neste sesong av European Poker Tour.

- Jeg håper det. Jeg ser for meg å kombinere det med studier, og ta mitt neste studieår over to år, sier Vist, som studerer kognitiv/biologisk psykologi med en mastergrad i neurovitenskap som hovedmål. Og det skulle vel passe bra for en pokerspiller?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.