*Nettavisen* Nyheter.

- Et vanvittig forsøk på å sverte mitt navn

Foto: (Scanpix/CNN)

Piers Morgan blir anklaget for å skryte av telefonhackingen - av et parlamentsmedlem.

20.07.11 16:40

Parlamentsmedlemmet Louise Mensch fra Det Konservative partiet la fram påstandene i en høring i mediekomiteen i Underhuset tirsdag.

«Bare tullball»
- Piers Morgan, som nå er anker i CNN [...] skrev nylig i sin bok «The Insider», og dette er et sitat: «det lille trikset der man skriver inn en standardkode på fire tall gjør at alle kan ringe inn og høre beskjedene dine». I samme bok skryter han av at å bruke dette «lille trikset» ga ham årets scoop i form av en artikkel om Sven-Göran Eriksson. Slik omtaler altså en tidligere redaktør av The Daily Mirror sitt personlige bruk av telefonhacking, sa Mensch til de andre medlemmene.

Morgan reagerte umiddelbart på påstandene.

«Hun hevder at jeg skryter av hacking for å ha fått et scoop i boka mi. Bare tullball. Les boka», var den første av en rekke Twitter-meldinger han postet om saken.

- Lurer på hvem som er klar over trikset
Morgan ble redaktør for News of the World i 1994, 28 år gammel. Han fikk da rykte på seg for ikke å bry seg så mye om kjendisers rett til privatliv. Etter en suksessfull karriere i flere andre aviser og TV-show tok han over for CNN-legenden Larry King i januar og leder nå aktualitetsprogrammet «Piers Morgan Tonight».

I sin selvbiografi fra 2005, «The Insider», forteller han om sin tid i News of the World og The Daily Mirror. Det er også her Louise Mensch hevder at Morgan skrev om hackingen.

Ifølge CNN er det riktig at han omtaler praksisen, men på en annen måte en Mensch fremstilte det.

«Noen sa til meg i dag at folk kunne høre på telefonsvareren min. Det er visst slik at hvis du ikke endrer standardkoden alle telefoner kommer med, så kan hvem som helst ringe deg opp og få tilgang til svareren din. Jeg skal endre min kode for sikkerhets skyld, men jeg lurer på hvor mange kjendiser og profilerte mennesker som egentlig er klar over dette lille trikset», skriver han i boka.

Både Mensch og Morgan stilte senere på dagen i programmet «The Situation Room» der de kranglet om hvem som hadde rett.

- Ville sverte mitt navn
Selv om hun nektet å gjenta sitatet hun hadde lagt fram for komiteen, insisterer Mensch hardnakket på at hun snakket sant. I Underhuset har hun parlamentariske privilegier, som gjør at hun kan komme med slike kommentarer uten å bli saksøkt for det senere.

- Å gjenta det utenfor parlamentet gir meg ikke samme beskyttelse, forklarte hun.

Dette tror ikke Morgan noe på. Han hevder Mensch ikke tør å gjenta påstandene.

- Hun er sikkert allerede klar over at hun serverte en stor, feit løgn i høringen, sier han. Morgan hevder at han ikke på noe sted i boken skryter av hacking og at han «aldri har hacket en telefon, aldri beordret noen til å hacke en telefon og aldri publisert artikler basert på telefonhacking».

- Det hun gjorde i dag var et bevisst og i mine øyne et vanvittig forsøk på å sverte mitt, CNNs og The Daily Mirrors navn, sa han.

Se krangelen utspille seg her:

HTML EMBED

Innholdsrik dag
Det var en svært innholdsrik dag for de hackingmistenkte i medieskandalen som allerede har ført til nedleggelsen av News of the World.

Rupert Murdoch og hans sønn James stilte til høring i går, men imponerte hverken parlamentsmedlemmene eller analytikerne.

Les: - Den mest ydmyke dagen i mitt liv

I tillegg kunne de våkne til overskrifter som «Murdoch eats humble pie» og «From humble pie to custard pie» i britiske aviser. En komiker angrep konsernsjefen i News Corp med en pai laget av barberskum under høringen.

Les: Rupert Murdoch angrepet av komiker med barberskum

Tirsdag morgen hadde dessuten hackere tatt seg inn på forsiden av The Sun, og meldt at han var død. De har også truet med å offentliggjøre ansattes eposter, som de hevder å ha tilgang til.

Les: «Mediemogul funnet død»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.