- Ett av gislene er drept

VIDEO: IS publiserte tidligere denne uken en video som viser de japanske gislene, Kenji Goto Jogo og Haruna Yukawa.

VIDEO: IS publiserte tidligere denne uken en video som viser de japanske gislene, Kenji Goto Jogo og Haruna Yukawa. Foto: AP

Det er blitt publisert en video som angivelig viser drapet på en av de to japanerne som IS har truet med å likvidere, opplyser japanske myndigheter.

24.01.15 17:58

I en kort uttalelse på japansk TV lørdag opplyses det at videoen skal inneholde informasjon om at Haruna Yukawa er drept.

– Dette er en grusom og uakseptabel handling, sier regjeringstalsmann Yoshihide Suga.

Myndighetene er i ferd med å analysere videoen for å undersøke hvorvidt den er ekte. Samtidig krever de at den andre japaneren som holdes fanget, Kenji Goto, settes fri umiddelbart. Japanske myndigheter sier de vil gjøre alt for å få sistnevnte frigitt.

Krav
I videoen som ble kjent lørdag, forteller Goto at Yukawa er blitt halshogd og holder opp et bilde som skal bekrefte dette, skriver den amerikanske nettavisen Daily Beast. Goto sier han selv vil bli drept om ikke Japan innfrir kravene fra IS. I tillegg kreves det også at en kvinnelig islamist som er fengslet i Jordan, blir løslatt.

IS har truet med å likvidere japanerne om ikke et løsepengekrav på 1,5 milliarder kroner ble innfridd innen 72 timer. Den fristen gikk ut fredag.

Flere videoer
Tidligere i uken publiserte Den islamske staten (IS) en video der en svartkledd IS-opprører står mellom de to japanerne, som er ikledd oransje fangedrakter og vises fram i det som ser ut som et ørkenområde.

Det er tidligere blitt stilt spørsmål ved den første videoens ekthet.

Ekstremistgruppen har en rekke ganger tidligere publisert videoer som skal vise drap på utlendinger de har holdt som gisler.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag