RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Etterlyst kjæreste er i Tyrkia

Politiet har lørdag ettermiddag ikke funnet Hayat Boumeddiere, kjæresten til Amedy Coulibaly som holdt gisler i en kosherbutikk i den franske hovedstaden dagen før.
Politiet har lørdag ettermiddag ikke funnet Hayat Boumeddiere, kjæresten til Amedy Coulibaly som holdt gisler i en kosherbutikk i den franske hovedstaden dagen før. Foto: AFP (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Etterlyst etter gisselaksjonen mot jødisk butikk i Paris.

Etterlyste Hayat Boumeddiene, kjæresten til Paris-gisseltakeren Amedy Coulibaly, er i Tyrkia og har vært der «en stund», sier en politikilde til AFP.

Frankrike skal utplassere 500 flere soldater i Paris og områdene rundt, opplyser landets forsvarsdepartement. En stor minnemarkering skal holdes i Paris søndag, og flere av Europas statsledere vil være til stede.

Markeringer er varslet både i og utenfor Frankrike i helgen. I den franske byen Orléans møtte 22.000 mennesker opp til en minnemarkering lørdag formiddag, ifølge politiet.

Flere europeiske statsledere har sagt ja til president François Hollandes invitasjon om å delta på minnemarkeringen i Paris søndag. Fra Norge deltar utenriksminister Børge Brende (H) og statsminister Erna Solberg (H). NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland deltar også.

Samtidig råder en uavklart situasjon over den franske hovedstaden. Hollande har sagt at trusselen ikke er over, og lørdag ble det klart at det høyeste beredskapsnivået fortsatt skal opprettholdes etter terrorangrepene de siste dagene. 500 flere soldater skal utplasseres i og rundt Paris, opplyste innenriksminister Bernard Cazeneuve etter et krisemøte med Hollande på Elysee-palasset lørdag.

Etterlyst kvinne

Politiet har lørdag ettermiddag ikke funnet Hayat Boumeddiere, kjæresten til Amedy Coulibaly som holdt gisler i en kosherbutikk i den franske hovedstaden dagen før.

Boumeddiene og Coulibaly er begge mistenkt i saken der en politikvinne ble skutt og drept i Montrouge sør for Paris torsdag. Det er foreløpig uklart om Boumeddiene også deltok i gisselaksjonen i en kosherbutikk ved Porte de Vincennes i Paris fredag.

Coulibaly ble drept da politiet stormet butikken. Noen medier har meldt at også Boumeddiene var i butikken. Mens CNN meldte at hun stakk av da politiet stormet butikken, meldte Ritzau at hun ble drept i aksjonen. Andre medier har avkreftet at hun var del av gisselaksjonen.

Ifølge Le Monde er ingen av de fire som mistet livet i aksjonen, identifisert lørdag morgen.

Bilder av Boumeddiene

Avisen Le Monde har publisert bilder de mener viser Boumeddiene i 2010, skriver CNN. På et av bildene har kvinnen, som befinner seg i et skogområde, på seg en nikab og holder et våpen som tilsynelatende er et armbrøst. På et annet bilde retter kvinnen våpenet mot kameraet.

Den franske avisen har også publisert et bilde de mener er en «selfie» av Coulibaly og Boumeddiene sammen. Ifølge CNN var paret samboere.

Løslatt 18-åring

Den 18 år gamle mannen som ble pågrepet etter terroranslaget mot Charlie Hebdo i Paris onsdag, ble lørdag løslatt, ifølge avisen Le Figaro.

Mannen meldte seg til politiet onsdag kveld, etter å ha sett navnet sitt sirkulere på sosiale medier i forbindelse med terrorsaken. Han satt i varetekt til han ble løslatt fredag, ifølge avisen.

Det er fortsatt uklart hva slags rolle politiet mener han har hatt i angrepet, og om han fortsatt er siktet i saken.

Ifølge avisens kilder, var det aldri noen tredjemann involvert i aksjonen mot Charlie Hebdo. Venner av 18-åringen har skrevet på Twitter at han var på skolen da terrorangrepet skjedde.

Enkelte kilder har hevdet at 18-åringen er svoger av Kouachi-brødrene som tok seg inn i Charlie Hebdos lokaler og begynte å skyte. Brødrene ble drept da politiet stormet et trykkeri de hadde beleiret fredag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere