Gå til sidens hovedinnhold

- Ettermiddagsmat er nordmenns nye måltid

Nå skal vi spise klokken 14.

(SIDE2:) Vi spiser stadig oftere mat på farten, og helst skal det være enkelt, smakfullt og sunt.

Velger feil

Mange sliter med å få en god måltidsrytme, som følge av at middagen spises senere enn før. Ofte kan dette ende opp med usunne valg i den vanskelige perioden mellom lunsj og middag.

- Ettermiddagsmat er nordmenns nye måltid. Før var det vanlig å spise middag i 15-16-tiden, men i dag er middagen forskjøvet. Det kan gå lang tid mellom lunsj og middag, sier ernæringsfysiolog Lise von Krogh til Side2.

- Da er det lurt med et mellommåltid, men mange velger mat med mye energi og lite næring.

Vi treffer ernæringsfysiologen på et lanseringsarrangement for meieriprodusenten TINE, som tirsdag kunne avsløre deres nye produktserie med mellommåltider.

I produktserien «14» ønsker TINE å gjøre det enklere for den norske forbrukeren å møte den nye mathverdagen med sunnere mellommåltider som metter.

Ifølge TINE er andelen av befolkningen som spiser et lite måltid mellom lunsj og middag nemlig mer enn doblet de siste årene, fra 20 prosent til 47 prosent.

- Vi har hentet inspirasjon fra utlandet, men også sett på norske mattradisjoner. Navnet «14» viser til det tidspunktet på døgnet hvor de fleste av oss har lyst på, og behov for, noe å spise, sier kategoridirektør Unn Grønvold Nikolaisen.

Positivt til næringsinnholdet

«14» består av sju ulike mellommåltider med cottage cheese, gresk yoghurt og havregrøt med toppinger. Ifølge TINE har det vært fokus på bruk av naturlige råvarer og at produktene skal inneholde lite tilsatt sukker og ha et høyt protein- og fiberinnhold.

Ernæringsfysiolog Lise von Krogh er positiv til TINEs nye produktserie, men påpeker også at man fint kan lage sine egne, sunne mellommåltider.

- Du kan fint lage et sunt og mettende mellommåltid selv, men mange gjør ikke dette. Man har ingen plan for hva man skal spise klokken to eller fire, sier hun.

- Jeg har ikke sett så altfor nøye på de nye produktene ennå, men det jeg har sett virker positivt! Blant annet har jeg lagt merke til at produktene har en del mindre sukker enn lignende produkter på markedet, forklarer ernæringsfysiologen.

Produktserien «14» blir tilgjengelig i alle dagligvarebutikker i februar, men allerede nå prelanseres produktene hos Narvesen.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser