*Nettavisen* Nyheter.

- Ettersøkt mor tidligere ransdømt

Oslo (NTB): Babymoren som er ettersøkt for å ha bortført sin fire måneder gamle sønn, er tidligere dømt for tre ran, melder VG.

Det eldste offeret var en 75 år gammel kvinne som ble funnet sterkt forkommen etter ranet på Hvaler i 2007. Kvinnen som fredag skal ha kidnappet sønnen sin, nektet straffskyld under rettssaken, men ble likevel dømt til to år og ti måneders fengsel for til sammen tre ran.

Kvinnens sønn ble tatt med bort fra en barnevernsinstitusjon i Oslo fredag ettermiddag. Politiet fikk melding om at den 37 år gamle moren sto bak bortføringen, sammen med en mannlig bekjent.

Politiet antok først at de to hadde kjørt vekk i en polskregistrert Ford stasjonsvogn, men ifølge VG ble det senere klart at fluktbilen var en Opel Omega. Den 37 år gamle kvinnen er norsk statsborger, men kommer opprinnelig fra Polen. Hun innvandret til Norge i 1989.

Politiet tror kvinnen kan være på vei tilbake til hjemlandet, melder NRK. Flere norske politidistrikt er blitt varslet, og 37-åringen er ettersøkt over hele Schengen-området.

- Vi har varslet grensevakta og våre patruljer og ber om tips fra publikum, opplyser politiet til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.