- EUs krisefond kan bli på 600 milliarder euro

Brussel (NTB-AFP-DPA): Krisefondet EU vurderer å opprette som vern mot den usikre økonomien i mange av medlemslandene, kan bli på opp mot 600 milliarder euro, ifølge diplomatkilder.

EUs finansministre satt natt til mandag fortsatt i møte i Brussel for å bli enige om tiltak som kan dempe økonomikrisen i Hellas og den usikre situasjonen i flere andre land i eurosonen.

En ikke navngitt diplomat opplyste søndag kveld at Tyskland går inn for å opprette et fond på 500 milliarder euro, men dette beløpet ble senere oppjustert til 600 milliarder euro, over 4.700 milliarder kroner.

De 16 landene i eurosonen skal bidra med 440 milliarder euro, mens 100 milliarder skal komme fra Det internasjonale pengefondet (IMF). EU-kommisjonen skal stå for de resterende 60 milliarder euroene gjennom budsjettgarantier fra medlemslandene.

Ifølge diplomatkilder håper ministrene å ha vedtatt et krisefond innen børsene i Asia åpner mandag morgen. Kildene forteller at det er stor sannsynlighet for at fondet blir en realitet, til tross for at land som Storbritannia er skeptiske. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.