*Nettavisen* Nyheter.

- Facebook er det nye leppestiftmerket på skjorta

Foto: (Thinkctock)

Hva gjør du når du har snoket på kjærestens Facebook og oppdager at han har et forhold?

22.03.13 10:45

(SIDE2:) Det er en kjent sak at Facebook stadig nevnes oftere i skilsmissesaker som havner på advokatenes bord. Folks flørting, enten den er uskyldig eller av mer håndfast art, på det sosiale mediet er medvirkende eller hovedårsak til at forhold og ekteskap bryter sammen,

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vanlig
- Utroskap på Facebook har etter hvert blitt så vanlig at det til og med er opprettet en egen Internettside dedikert til fenomenet (Facebookcheating.com). Amerikanske ABC News kaller da også Facebook for «det nye leppestiftmerket på skjorta». Blant de som har svin på skogen er det nemlig mange som slurver med Nett-diskresjonen og blir tatt på fersken når partneren mer eller mindre planlagt dumper innom innboksen til den skyldige, skriver Kristin Spitznogle på sin blogg.

Kommentaren er et svar på en e-post der en kvinne lurer på hvordan hun skal gå fram overfor samboeren etter at hun oppdaget at han flørtet med en annen kvinne via hans Facebook-profil. Kvinnen synes det er vanskelig å ta det opp ettersom hun oppdaget dette via det hun selv kaller snoking.

- Forbindelser vi oppretter på nettet kan være svært så kraftfulle i seg selv, og utfordrer det vi allerede har. Det handler om kontakt som blir til intimitet, intimitet som blir til tiltrekning, tiltrekning som leder ut i et seksuelt forhold. Om du forhindrer at kontakten blir for intim er mye unngått, hvis ikke har du lagt opp den røde løperen til en nettassistert og potensiell fremtidlig utroskap, skriver Spitznogle.

Terapeut Kate Elin Søyland Åpen Dialog sier at det ikke er uvanlig at Facebook kommer opp i terapirommet.

- En love-killer
- Ut fra mine kliniske erfaringer, er det upassende meldinger som er det desidert største problemet, sier hun til Side3.

- Jeg vil hevde at Facebook en potensiell love-killer i alle forhold, fordi så mange ikke ser farene med vår nye teknologi. Hvor mange triste historier har jeg ikke hørt der de forteller at «Det var jo bare et vennskap på Facebook ...». Mange angrer på sine tastetrykk, sier hun.

Til Side2 sa Søyland nylig at utroskap kan skje den beste.

Mange hadde nok ikke forestilt seg at de kom til å være den utro part i et forhold.

- Mange er sjokkert over egne handlinger og sier at de trodde aldri at dette skulle skje dem og deres forhold, sier Søyland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag