RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fallet er ikke unormalt

Sist oppdatert:
Odins forvaltningsdirektør, Jarl Ulvin, har ventet på korreksjonen på Oslo Børs men mener det ikke er noe unormalt i fallet på Oslo Børs. Sjekk hvilken aksje han synes er svært billig her:
Den siste uken har vært særdeles tung for investorene på Oslo Børs etter at markedet har rast ned. Korreksjonen har rammet over hele linjen, og står i grell kontrast til den optimismen som glødet i markedet rett før indeksene og kursene pekte brått nedover.

Dette kom imidlertid ikke som noen overraskelse på Jarl Ulvin som er direktør for forvaltning i Odin Fondene.

Ikke unormalt fall

- Vi har fått den korreksjonen som vi og mange andre har snakket om en god stund . Mange har fått rett, sier Ulvin som mener at man ikke skal overdrive betydningen av børsfallet for mye.

- For oss som jobber i markedet på heltid så fortoner denne korreksjonen seg ikke som veldig unormal. Det er ikke dagligdags, men det er heller ikke unormalt, sier Ulvin om børsfallet.

- Det er jo slik at når markedet går mye og lenge kan optimismen gå litt for langt. Dette har vi sett mange ganger før, sier Ulvin til NA24 iMarkedet.

Verden ser OK ut

Ulvin mener ikke det er grunn til panikk på aksjemarkedets vegne når man ser på de fundamentale forholdene i verdensøkonomien.

- Ser vi på verden rundt oss så ser vi at det er noe høyere inflasjon i USA enn forventet, men den er fremdeles lav og det er litt nervøsitet rundt renten. Men det er bra at prisen på olje og råvarer gir seg litt. Det tar bort litt av presset i markedene. Det er positivt for USA og Asia at råvareprisene kommer seg litt ned. Makromessig ser verden bra ut, sier Ulvin til NA24 iMarkedet.

Han peker også på at selskapene leverer meget sterke resultater.

- Første kvartal har vært bedre enn vi har tørt å drømme om. Gode balanser, lite gjeld og de tjener mer penger enn noen gang, sier Ulvin.

Han oppsummerer med at han mener markedet ikke er i annet enn en korreksjon, men han er ikke helt sikker på at markedet hopper tilbake til gamle nivåer med det helt første.

Ser på RCL

Ulvins oppfordring til de som har penger plassert i Odin-fondene er helt klar: Sitt i ro.

- Sitt i ro. Det vil komme gode kjøpsmuligheter og vi ser gode kjøp allerede nå. Vi anbefaler bestandig våre kunder til å spare langsiktig, sier Ulvin.

Han forteller også at han nå ser på cruise-rederiet RCL som en interessant aksje.- RCL har fått utrolig mye juling før og under korreksjonen. I forhold til resultatene er denne aksjen omtrent så billig som vi noen gang har sett den, sier Ulvin til NA24 iMarkedet.

RCL har falt nesten 10 prosent den siste uken, mens selskapets aksjer har rast nærmere 20 prosent den siste måneden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere