RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Familie sultet i hjel i skam

Foto: Keith Levit (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Ektepar og sønn sultet i hjel i et hypermoderne samfunn, bare et steinkast fra matbutikken.

En japansk familie ble mandag funnet døde i en leilighet i Saitama City et lite stykke nord for metropolen Tokyo. Dette er et av de rikeste og mest utviklede områdene i hele verden.

Politiet vet ennå ikke hva som er den konkrete dødsårsaken, men alt tyder på at de sultet i hjel, melder Japan Today.

Saken kaster lys på den bortgjemte fattigdommen, og skammen dette medfører, i dette hypermoderne landet.

De tre menneskene, et ektepar i 60-årene og deres sønn i 30-årene, hadde trolig vært døde i to måneder, melder den japanske avisen The Mainichi Daily News.

De ble funnet av en politimann som hadde blitt varslet av en kreditor. Familien hadde minst seks måneder med utestående husleiegjeld.

- Kjøleskapet var helt tomt
Leiligheten var låst og alle vinduene var lukket. De tre var iført pene klær og lå på hvert sitt teppe.

Det fantes ikke én smule med mat i huset, og håndvesken til kvinnen inneholdt bare noen få mynter.

- Kjøleskapet var helt tomt, opplyser politiet til The Mainichi Daily News.

Politiet skal gjennomføre en obduksjon denne uken, men fraværet av selvmordsbrev, samt de tynne kroppene, antyder at familien døde av sult, bare noe få hundre meter fra en matbutikk og et sosialkontor som kunne tilby hjelp.

- Kan skyldes skam
Det finnes ingen konkret forklaring på hvorfor familien sultet i hjel, til tross for at hjelpen var nær. Men det kan se ut til at det kan knyttes til motviljen, som finnes hos mange japanere, til å be om statlig hjelp fordi de enten skammer seg eller fordi de ikke vil være til bry for staten, skriver The Times.

Kvinnen skal ved en anledning ha bedt en nabo om å få låne en slant penger. Naboen skal ha svart at hun kunne be om sosialhjelp fra lokalmyndighetene, noe kvinnen tilsynelatende ikke ønsket.

- De tre har ikke søkt om sosialhjelp, og de har heller ikke informert lokalmyndigheten om deres situasjon, opplyser velferdsmyndighetene, ifølge The Mainichi Daily News.

Vennlige og hyggelige
Naboer beskriver familien som vennlige og hyggelige, men noe tilbaketrukket. Faren skal ha sluttet å jobbe som følge av helseproblemer. Mens sønnen skal ha jobbet en stund med anleggsarbeid.

- Jeg så dem sist i november i fjor. Jeg la merke til at de sluttet å henge opp klærne sine til tørk, og postkassen ble overfylt. Så jeg syntes det var litt merkelig, sier en nabo til Tokyo Newspaper.

Det er ikke uvanlig at enslige mennesker blir funnet døde i leiligheten som følge av sykdom eller høy alder. Men det er svært uvanlig at en hel familie blir funnet utsultet og døde i en leilighet i et sivilisert samfunn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere