RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jon Super (Ap)

- Familien hindret meg i å begå selvmord

Sist oppdatert:
- Et mareritt, sier BBC-veteran (83) om å bli anklaget for overgrep mot jenter mellom 9 og 16 år.

Den britiske BBC-veteranen Stuart Hall (83) møtte i dag til innledende rettshøring om de grove overgrepsanklagene som er rettet mot ham. Etter høringen tok han bladet fra munnen og snakket for første gang med pressen.

- De siste to månedene har vært et mareritt. Jeg har aldri vært gjennom så mye stress i hele mitt liv, og det har vært vanskelig å komme seg igjennom dagene. Heldigvis har jeg en fantastisk familie som har gitt meg støtte. Uten dem kan det hende at jeg hadde tatt mitt eget liv, sa han om anklagene som han har erklert seg ikke skyldig i, ifølge The Daily Mail.

Tok 30-40 år
Den velkjente britiske tv-personligheten ble i februar tiltalt for voldtekt og 14 tilfeller av seksuelle overgrep mot jenter som var mellom ni og 16 år. Overgrepene skal ha funnet sted mens han jobbet for BBC på 1960-, 70- og 80-tallet.

- Som mange andre i dette landet så lurer jeg på hvorfor det har tatt 30-40 år før disse anklagene kom til overflaten, sa han til journalistene som hadde samlet seg utenfor rettslokalet etter rettshøringen.

Radio- og TV-legende
Stuart Hall har vært et kjent fjes og radiostemme i britisk kringkasting i over 50 år og senest i fjor fikk han en æresmedalje etter en lang karriere. Hans eksentriske radioreportasjer fra fotballkamper gjorde han i sin tid til en kultfigur i BBC Radio.

Mest kjent er han kanskje imidlertid for å ha ledet programmet «It's a Knockout» på 1970- og 80-tallet.

Hjertetrøbbel
Etter en lang karriere og på tampen av livet, har Hall mye å kjempe for. Anklagene har tatt på, og nå må Hall kjempe parallelt mot anklager og helseproblemer.

- Jeg var en frisk 83-åring. Nå sliter jeg med hjerteproblemer og jeg er veldig heldig hvis jeg klarer å leve noen få år til og vinne tilbake min ære mitt rykte og kanskje viktigst av alt, mitt liv, sa Hall, som også benyttet anledningen til å si takk til alle som hadde støttet ham gjennom den vanskelige tiden.

Tiltalen mot Hall er bare én av flere overgrepssaker som har blitt rettet mot BBC-personligheter det siste året.

Britisk politi innledet i fjor etterforskning av en rekke overgrepsanklager mot avdøde Jimmy Savile. Savile var blant Storbritannias mest kjente TV-fjes på 1970- og 80-tallet, og det hevdes at han kan ha misbrukt rundt 300 unge jenter og i noen tilfeller også gutter.

BBC-komikeren Jim Davidson er også anklaget for seksuelle overgrep.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere