RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STRINGER (EPA)

- Fanger neppe bin Laden levende

Sist oppdatert:
Erkjennelsen kommer fra den amerikanske justisministeren, Eric Holder.

Osama bin Laden kommer aldri til at bli stilt for retten i USA, erkjenner den amerikanske justisministeren. Grunnen er ifølge Eric Holder, at det ikke noen gang vil lykkes å fange lederen av terrornettverket al-Qaeda i live.

Holder kom med sine antakelser under en opphetet debatt i Representantenes hus, melder AP.

Ministeren uttalte at det var langt mer sannsynlig å finne liket av Bin Laden, enn at han vil bli tiltalt i USA.

- La oss innse virkeligheten, sa Holder, og la til at Osama bin Laden «aldri vil bli fremstilt i en amerikansk rettssal».

Lever i Pakistan eller Kina

Til tross for at USA har utlovet en belønning på 25 millioner dollar for informasjon som fører til at Osama bin Laden fanges, har de ikke klart å få tak i terroristen. Det har snart gått mer enn åtte år etter terrorangrepene på USA.

Forsvarsledelsen i USA har helt siden 2003 uttalt at det å fange al-Qaida-lederen ikke lenger var avgjørende for amerikanernes krig mot terror.

I oktober 2004 ble et 18 minutter langt videoklipp publisert, der Osama bin Laden snakket ut om terrorangrepet.

Han anses fortsatt for å være verdens mest ettersøkte mann. Det antas at bin Laden holder seg skjult i Pakistan eller Kina.

Død av tyfoidfeber

Helt siden desember 2002 har det en rekke ganger vært spekulert i at Osama bin Laden skal være død. Men gang på gang har det dukket opp nye lydopptak eller videoer av bin Laden, hvor han kommenterer aktuelle hendelser.

Den franske avisen L'Est républicain trykket 22. september 2006 en rapport som sa at den saudiarabiske etterretningstjenesten nå er overbevist om at al-Qaidas leder Osama bin Laden er død. Dødsårsaken skulle visstnok være tyfoidfeber.

I ettertid har flere, blant annet Frankrikes tidligere utenriksminister Philippe Douste-Blazy, USAs tidligere utenriksminister Condoleezza Rice og representanter fra Saudi-Arabia sagt at det ikke finnes slike beviser.

Her kan du se uttallelsen fra Holder:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere