RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stig Martin Solberg (Mediehuset Nettavisen)

- Fant cyanid i magen

Sist oppdatert:
Politiet på Phi Phi-øyene sier at foreløpig obduksjonsrapport viser funn av cyanid i avdøde Julie Michelle Bergheim.

PHI PHI/OSLO (Nettavisen): Det lokale politiet på Phi Phi-øyene sier til Nettavisen at det ble funnet cyanid i den avdøde Julie Michelle Bergheim (22) under den innledende undersøkelsen av jenta på Phuket.

- Til vår store overraskelse ble det funnet cyanid i magen hennes. Overraskelsen var så stor at hun ble sendt til en ny obduksjon i Bangkok, sier politiløjntnant Nopadon Klom Thong på Phi Phi-øyene til Nettavisen.

- Vi har foreløpig ingen grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt, men kan ikke utelukke noe, sier Thong til Nettavisen.

Har ikke konkludert om dødsårsak
Selv om det skal være funnet cyanid under undersøkelsen av Bergheim, betyr dette ikke at politiet på noen måte har konkludert med noen dødsårsak. Kvinnen blir nå obdusert ved rettsmedisinsk i Bangkok. Norske myndigheter hadde onsdag ettermiddag ikke fått noen foreløpig obduksjonsrapport.

Bodde vegg i vegg
Nettavisen besøkte onsdag gjestehuset der 22 år gamle Bergheim bodde sammen med sin 20 år gamle norske venninne. I rommet vegg i vegg hadde den amerikanske kvinnen Jill Sheree (27) bodd sammen med sin samboer Ryan Kells. Sheree døde på sykehuset på Phi Phi søndag morgen. Ved 01-tiden natt til mandag døde Bergheim på samme sykehus.

Ryan Kells har tidligere fortalt at forloveden Sheree hadde vært på rommet hele lørdagen, og at han derfor trodde at forloveden hadde blitt forgiftet av luften i rommet. Nå skriver han på sin blogg at han mistenker at forloveden ble forgiftet av kjemikalier fra vannbehandlingsanlegget i nærheten, skriver avisa Andaman Times på nett.

Les: - Tror hun døde av luften i rommet

Bergheim bodde vegg i vegg med Sheree og Kells.

Du kan lese mer om gjestehuset i Nettavisen torsdag morgen.

Rammet i magen
Begge kvinnene ble fraktet til sykehuset i Phuket der det ble gjort undersøkelser. Der ligger også den norske venninnen som også ble syk.

- Vårt hovedfokus er å få hennes venninne frisk, samtidig som vi, i samarbeid med politi og sentrale helsemyndigheter, setter store ressurser inn på å få oppklart årsaken til tragedien, sa viseadministrerende sykehusdirektør doktor, La-ied Bodin, til Nettavisen onsdag morgen.

Bodin sier at det er tatt en rekke prøver av kvinnene, og at alle resultatene av disse ikke vil være klare før om flere uker. Han sier likevel at alle de tre kvinnene har blitt rammet i magen og innvollene, ikke i lungene. Han mener derfor at luften i rommet ikke har tatt livet av Sheree slik forloveden tror.

Også den norske kvinnen som overlevde har blitt syk i magen.

- Da hun ankom sykehuset hadde hun i over ett døgn vært syk og etter eget utsagn kastet opp svært mange ganger, sier han.

Drakk bucket-drink
De to norske kvinnene hadde vært ute og festet lørdag kveld, og kommet hjem i 02-tiden natt til søndag da de begge ble syke.

- Hun opplyser at hun og venninnen var på barbesøk lørdag kveld. De hadde kjøpt en såkalt bucket-drink, en stor cocktaildrink typisk for Phi Phi. Drinken hadde de så delt mellom seg, sier Bodin.

De hadde blitt kvalme og kastet opp. Først trodde de at det var alkoholen. Etter hvert ble oppkastene så mange og så kraftige at de kontaktet sykehus.

Amerikanske Kells har fortalt at samboeren var på rommet hele lørdagen, og at hun klaget over magesmerter og kastet opp da han kom hjem ved 02-tiden natt til søndag. Selv hadde han blitt dårlig i 04-tiden. Forlovede døde altså få timer senere på sykehus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere