RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fant «sjøorm»på Gule Sider

Foto: Faksimile (Telemarksavisa)
Sist oppdatert:
Meldinger om at folk skal ha sett sjøormen i Seljordsvannet er ikke nye. Men nå hevder noen å ha funnet den også på nettet.

En av Telemarksavisas lesere hadde planer om å reise til Seljord sist helg for å lete etter sjøormen, som lokalt kalles Selma. Turen ble avlyst, men i stedet fant leseren den berømte sjøormen på nettet.

- Da jeg ofte bruker flyfoto på Gule sider til å finne fine plasser å fiske og campe slo det meg at kanskje ormen hadde blitt tatt bilde av. Så jeg satte i gang å lete og ble ganske forundret etter en stund, skriver leseren i en e-post til Telemarksavisa.

E-posten er sendt via en anonym konto hos Google. Vedkommende undertegner ikke med fullt navn og selv om han eller henne rår over moderne teknologi er det ikke mulig å få kontakt med leseren på telefon.

Usikker på om kartene er ferske
Gule sider er eid av katalogselskapet Eniro. Kommunikasjonssjef Unni Strømstad i Eniro forteller at det trolig er første gang det er funnet en sjøorm via flyfotoene deres.

- Jeg har ikke hørt om dette tidligere gjennom mine seks år i selskapet, sier Strømstad. Hun er usikker på om kartene leseren har brukt er helt ferske.

- Våre kart er levert av Statens kartverk og bildene kommer fra Norconsult, men her jeg sitter nå vet jeg ikke hvor gamle bildene for området rundt Seljord er. Jeg er forresten veldig spent på å se bildene, fortsetter informasjonssjefen.

- Noe levende i vannet
Næringssjef Harriet Slaaen i Seljord kommune blir oppstemt når hun hører om den siste observasjonen som er gjort av Selma.

Hun avviser at funnet kan være noe så banalt som en tømmerstokk eller noe annet flytende i vannet.

- Det er gjort så mange observasjoner i vannet fra hundrevis av personer helt uavhengig av hverandre så det er ikke tvil om at det finnes noe levende i vannet, sier Slaaen. Hun vet ikke hva, men at det er noe i vannet er ikke næringssjefen i tvil om. Selv har hun ikke sett noe annet enn bølger.

- Kan være støvkorn

Selskapet som har levert flyfotoene som brukes i kartet på Gule Sider, sier bildene er fra 2003 og 2004.

Sivilingeniør Anders Nesse i Norconsult sier til TA at «sjøormen» kan være et støvkorn eller gjenskinn fra sola.

Bildene er tatt med film og deretter scannet inn.

- Har ikke vært så heldig
- Jeg har ikke vært så heldig at jeg har sett selve sjøormen, sier Slaaen.

Hun avviser også at observasjonene alltid kommer under lavsesongen til overnattingssteder og annen turistvirksomhet i Seljord.

- Det blir gjort observasjoner hele året. I fjor ble det for eksempel gjort en interresant observasjon av Selma i november, avslutter Harriet Slaaen i Seljord kommune.

Se flere saker fra TA.no her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere