- Fantastisk børsmåned

Januar har vært en fantastisk børsmåned på Oslo Børs. Og, utlendingenes appetitt for norske aksjer ser ikke ut til å ta slutt.

19.05.08 00:17

Januar var en ny fantastisk måned på Oslo Børs. Sjekk bare Børsens skryteliste fra sist måned:* Både omsetning og antall handler doblet sammenlignet med januar i fjor.


* Over 10 milliarder i snittomsetning pr dag for første gang.


* 12 toppnoteringer for indeksen og flere toppnoteringer for en rekke aksjer.


* Statoil og Hydro passerte hhv. 400 mrd. Og 200 mrd. i markedsverdi.


* Beste måned i derivatmarkedet siden etableringen av dette markedet i 1990.- Det har vært en fantastisk måned. Vi har sett en aktivitet i markedet som vi aldri har vært i nærheten av, sier talsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til iMarkedet.no.Mye vil ha mer

En viktig indikator på den norske børsutviklingen er utlendingenes interesse for norske aksjer. Den har aldri vært høyere.I januar var markedsandelen til utlendingene på 37,4 prosent, noe som var opp fra 37,05 prosent ved utgangen av 2005.Samtidig økte staten sin andel, mens andre investorer reduserte handelen.Olje og offshore i støtet

I børsens redegjørelse skriver Olsen at selskaper innen olje- og oljeservicesektoren har vært i fokus også i januar. Særlig riggselskapene har fått spesielt mye oppmerksomhet.Riggselskapene SeaDrill, Scorpion Offshore, Awilco Offshore og Petrolia Drilling var alle blant de som steg mest i verdi i januar.Børsen skriver videre at oljetungvekterne Statoil og Hydro hadde en uvanlig sterk måned og bidro godt til januar-oppgangen. Begge steg 18 prosent i januar, og nådde i løpet av måneden historiske toppnoteringer. Oppturen førte også til at Statoil for første gang passerte 400 milliarder kroner og Hydro 200 milliarder kroner i markedsverdi.Best gjorde ljeserviceselskapet ODIM det med et kursløft på 60 prosent. Oppgangen kom etter meldinger om flere kontrakter. IT-selskapet DynaPel og bioteknologiselskapet DiaGenic fulgte deretter med kursløft på henholdsvis 43 og 32 prosent.It-selskapene Eltek, Birdstep og Ementor var blant de som falt mest tilbake i januar, mens oljeserviceselskapet Strømme falt mest av alle og måtte konstatere et kurstap på 29 prosent. Fjorårets suverene børsvinner, DNO, åpnet året svakt og falt tilbake 7,5 prosent.Her var børsens mest omsatte i januar:

* Statoil


* Norsk Hydro


* DNO


* SeaDrill


* Smedvig A


* Ocean Rig


* Telenor


* DnB NOR


* Tomra


* Orkla

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.