*Nettavisen* Nyheter.

- Fantastiske forhold i bakkene

Foto: Eskil Solberg (Kvitfjell/Eskil Solberg)

Våren truer ikke verdens største skirenn og den planlagte avslutningen i skianleggene.

24.04.12 21:30

Våren har inntatt store deler av landet, men fortsatt er det rom for mye skiglede. En rekke skianlegg er forsatt i full drift og 30 centimeter med nysnø frister nok mange.

- Mange steder som har bra forhold fortsatt, sier Jens-Andreas Løland, sjef i Norge for Skiinfo.no.

- I tillegg er det bra med snø i vente til å være sent i april, registrerer Løland. - Dette viser også vårt snøvarsel om de neste 4-5 dagene.

Disse skianleggene har fortsatt åpent.

Kvitfjell er et av skianleggene som har fått bra med nysnø. Mandag var meldingen «38 cm med pudder på 48 timer».

Fram til 29. april har Kvitfjell Alpinanlegg åpent med 7 heiser og 23 km med bakker. De kjører også opp langrennsspor fram til denne datoen.

Se video med skikjørere som er elever ved «Frikjør-linja» ved Ringebu Folkehøgskole:

HTML EMBED

Lørdag arrangeres også et av verdens største skirenn. Over 12.000 skal gå Skarverennet. En tur som går fra Finse til Ustaoset, 38 kilometer gjennom høyfjellsterreng på Hardangervidda.

- Fredag kommer det inn et lavtrykk fra sørøst, og det kommer til å gi skyer og mer nedbør i den østlige dele av fjellet i Sør-Norge den første delen av helgen, sier meteorolog Kristen Myklebust Ravnestad på Storm.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Gunnar Stavrum)

Fra fredag kveld til sent lørdag kommer det litt nedbør, men ikke så mye. Bare fem til ti millimeter på et døgn. Ifølge meteorologen er det verre at temperaturen stiger.

- Natt til lørdag blir det bare et par kuldegrader i 1200-meters høyde, sier Ravnestad, og utover dagen stiger temperaturen til rundt null grader på Finse. I de høyeste delene av løypen kommer nedbøren som snø, men ned mot Ustaoset blir det sludd, og kanskje regn etter hvert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.