*Nettavisen* Nyheter.

- Fantomtegning foreløpig ikke aktuelt

Foto: Ole Tommy Pedersen/Løchen, Per (Scanpix)

- Vi har fått mange interessante tips, sier Grethe Lien Metlid i politiet

Politiet har fått inn mange tips etter at en 35 år gammel mann ble skutt og drept på åpen gate i Oslo natt til lørdag.

- Det er ikke aktuelt å gå ut med fantomtegninger foreløpig, men dette er noe vi vurderer fortløpende. Vi har fått mange interessante tips, sier leder ved voldsavsnittet i Oslo-politiet Grethe Lien Metlid til Nettavisen.

Politiet har ikke frigitt navnet på offeret så langt. Mandag meldte en person seg med en videofilm fra åstedet.

- Det har meldt seg en person som skal ha tatt videofilm fra åstedet. Vi vet ikke ennå om dette viser selve drapet, eller like før, eller like etterpå, fortsetter Metlid.

Ingen siktet eller pågrepet
Ifølge politiet kan det også tyde på at flere har tatt bilder eller video i sammenheng med drapet. I helga avhørte politiet mellom 30 og 40 vitner. Også på mandag har det pågått en rekke avhør, disse er av personer som var i området da drapet skjedde, av omgangskretsen til personen og av personer som kommer fra området rundt åstedet.

Politiet er nå i en bearbeidelses- og analysefase.

Les også: Bislett-drapet: - Vi skal finne han.

Ingen er så langt pågrepet eller siktet i saken.

- Mann i 20-30-årsalderen
Søndag ettermiddag holdt politiet i Oslo pressekonferanse på Politihuset på Grønland.

- Etter en rekke avhør og etter å ha kartlagt undersøkelser har den første beskrivelsen vi gikk ut med av gjerningsmannen befestet seg. Vi søker altså fremdeles etter en mann som kan være i 20-30-årsalderen med asiatisklignende utseende. Han skal ha sort halvlangt hår, som framstår som bakovergredd, sa Metlid søndag ettermiddag.

Politiet leter etter to biler, trolig en burgunder Hyundai eller Toyota av eldre modell, og en lys bil som beskrives som en mulig Sedan.

Politiet skal ha sikret seg opptak fra overvåkingskameraer som viser fluktbilene. Men bildene er ikke gode nok til at politiet kan identifisere nummerskiltene eller personene.

Politiet opplyste til pressen at 35-åringen ble drept med ett skudd.

- Tekniske og taktiske undersøkelser viser at han ble skutt med ett skudd. Vi har blant annet funnet en tom hylse på stedet, sier Lien Metlid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.