*Nettavisen* Nyheter.

- Far ba sønnen slå mor

Foto: (Oppland Arbeiderblad)

En mann på Hadeland er tiltalt for grov mishandling av sin samboer.

07.01.13 11:08

Tiltalen tegner et bilde av en kalkulert voldsmann som til og med prøvde å lære parets lille sønn til å bli som ham. Han skal ha fått barnet til å slå sin mor mens han sa «Sånn skal vi gjøre mot mamma», skriver oa.no.

Ved en annen anledning skal han ha låst seg inne på et rom med sønnen og sagt at han skulle kaste ham ut gjennom vinduet.

Statsadvokatene anklager mannen i 20-årene for systematisk psykisk og fysisk mishandling av samboeren helt fra sommeren 2010 til senhøsten 2012. Deler av voldsutøvelsen fant sted mens kvinnen var gravid.

Slo, sparket og bet
Lista over voldshandlinger er lang og urovekkende. Tiltalte skal blant annet ha forsøkt å føre en gjenstand opp mellom beina på samboeren en gang under graviditeten, samtidig som han truet med å ta ut fosteret.

Han skal ha slått henne i hodet og kroppen med både nevene og ulike gjenstander, herunder en støvsuger. Han skal ha sparket henne i hodet, magen og skrittet, bitt henne i ørene, nesen, kinnet og haken, skallet henne, tatt kvelertak på henne og dratt henne etter håret, ifølge oa.no.

- Har pistol
En gang sendte han fornærmede en tekstmelding hvor det sto at hun skulle dø. En annen gang skal han ha truet med å drepe henne hvis hun ikke brukte klær med lommer. Ved ytterligere en anledning skal han ha uttalt:

«Jeg har noe du ikke vet om. Jeg har en ladd 9-millimeter på loftet».

Tiltalen inkluderer også bruk av ukvemsord. Mannen skal ha kalt samboeren hore, ludder og drittunge. Han skal også ha truet henne til å vaske og rydde i huset, og tvunget henne til å slette sin Facebook-profil.

Truet med sønnen
Sønnen brukte han som pressmiddel. Ut fra tiltalen sa han til samboeren at hun kom til å miste sønnen hvis hun snakket med en venninne eller psykolog om mishandlingen hun ble utsatt for.

Mannen sitter i varetekt. Det er satt av to dager til hovedforhandling i Gjøvik tingrett; 9. og 10. januar. Blir tiltalte funnet skyldig, kan han dømmes til fengsel i inntil seks år.

Fornærmede representeres av bistandsadvokat Inger Marie Støen. Aktor er politiadvokat Johan Petter Bærland, forsvarer er Ole-Kristian Ringnes eller Per Ove Marthinsen. Rettens formann er tingrettsdommer Helle Rolstad.

Les flere saker i oa.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.