*Nettavisen* Nyheter.

- Får betalt for hardt arbeid

Fire spillere som har gått veien gjennom Vålerengas ungdomsavdeling spilte mesteparten av kampen mot LSK søndag. I de tre øverste divisjonen er det over 50 spillere med ungdomsbakgrunn i klubben.

19.04.12 12:01

Da Vålerenga spilte uavgjort 1-1 mot Lillestrøm på Åråsen søndag startet Håvard Nielsen, Mohammed Fellah og Harmeet Singh kampen, tre spillere som har gått veien gjennom Vålerengas ungdomsavdeling. I tillegg erstattet Nicolai Næss en skadet André Muri allerede etter seks minutter. På benken satt Chuma Anene og Gudmund Taksdal Kongshavn.

- Hardt, systematisk arbeid og fokus på spillerutvikling gjennom flere år betaler seg. Vi har mange spillere som har gått veien gjennom ungdomsavdelingen vår. De er godt skolerte både ferdighetsmessig og holdningsmessig. De kjenner systemet og spillestilen godt, det er en rød tråd som går gjennom klubben fra de yngste til de eldste elitelagene, sier utviklingssjef Andrea Loberto til vif-fotball.no.

Til Vålerenga i ung alder

Harmeet Singh kom til Vålerenga fra Furuset som tolvåring, mens Mohammed Fellah kom fra Holmlia som fjortenåring. Håvard Nielsen var like gammel da han meldte overgang fra Oppsal. Nikolai Næss, Chuma Anene og Gudmund Taksdal Kongshavn var alle 16 år da de kom til Vålerenga fra henholdsvis Klemetsrud, Holmlia og Varegg.

- Vi ser nå også på junior- og rekruttnivå at prestasjonene er mer stabile og at spillerne har blitt komfortable i et system som strekker seg gjennom alle elitelagene. Mange av spillere i årets juniortropp har vært i klubben i mange år. Det drar vi nytte av nå. Det er mange år med godt arbeid på feltet både av spillere og trenere som nå gir resultater.

Men det er ikke bare på Oslo Øst spillere som har hatt deler av fotballutdannelsen sin i Vålerenga blomstrer. Adam Larsen Kwarasey, Jørgen Horn, Fredrik Carlsen og Adnan Haidar er eksempler på spillere som har vært gutte- og juniorspillere på Valle. I tillegg har flere spillere vært innom klubben i kortere eller lengre perioder på junior- og guttenivå. Nå er de sentrale på andre lag i Tippeligaen.

- Det finnes mange spillere som har gått gjennom systemet vårt, som har fått en god fotballutdannelse her, men som har tatt det siste steget i andre klubber. Det har vært gjort en veldig god jobb i klubbene de har kommet til. De har videreutviklet spillerne og gjort dem til stabile Tippeliga-spillere. Men vi er stolte av at vi har bidratt til at de har et grunnlag med seg herfra om gjør dem rustet til å bli toppspillere.

- Vi har et primært mål om utvikle spilere til eget a-lag, men alle kan ikke bli a-lagsspillere i Vålerenga og da er vi veldig glade for at de lykkes andre steder.

Ansvar for norsk fotball

Også i Adeccoligaen og i 2. divisjon er det mange spillere med en ungdomsfortid med VIF-logoen på brystet. Blant dem med lengst fartstid på Valle som nå spiller på nest øverst nivå i Norge er Glenn Roberts, Kristian Brix, Christer Jensen, Amin Nouri og Steinar Strømnes. På nivået under er det over 30 spillere med Vålerenga-bakgrunn.

- Som en av de store norske klubbene har vi et ansvar for å gjøre norsk fotball bedre. Selv om ikke alle talentene når helt opp hos oss, gjør de en veldig viktig jobb for klubbene i distriktet, avslutter Loberto.

Vålerenga - Sogndal
Ullevaal stadion, fredag 20. april kl. 19.00

Kjøp billetter på nett her

For mer billettinformasjon, klikk her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.