*Nettavisen* Nyheter.

- Far siktet etter at bil trillet i sjøen

Foto: Leserbilde/Rogalands Avis

Bilen trillet i sjøen med tre barn.

27.08.10 18:00

Bilen med tre barna havnet i sjøen utenfor kaien ved Tasta i Stavanger lørdag formiddag. Ved førersetet satt småbarnas far, en burmesisk mann på 26 år.

Nå er han siktet i saken:

- Det er ut ifra de opplysningene som er kommet fram så langt, at vi nå har beslaglagt mannens førerkort, og siktet han for uaktsom kjøring. Det opplyser politiadvokat Jørgen Berner Torstensen ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

Siktelsen dreier seg om brudd på veitrafikklovens paragraf 3, og har en strafferamme på ett år.

- Han sier han kjørte ned på kaiområdet, og parkert bilen med fronten innover på kaien. Han skal ha satt bilen i fri, med motoren i gang, så akselererte den bakover ut i vannet. Mannen kom seg ut på egen hånd, sier politiadvokat Torstensen.

Mannens forklaring stemmer ikke overens med tekniske funn, og politiadvokat Torstensen påpeker at bilen ikke kan akselerere når den står i fri.

LES OGSÅ: - Jeg satt i bilen da den trillet mot vannet

Erfarne dykkere fra brannvesenet fikk hentet barna på 3, 6 og 17 år opp fra 11 meters dyp.

Mandag ettermiddag opplyste Stavanger Universitetssykehus (SUS) at den tre år gamle gutten var tatt av respirator. Selv om han er utenfor livsfare, betegnes tilstanden som alvorlig, men stabil.

For de to andre barna som var i ulykkesbilen, ble tilstanden tidligere i uken betegnet som livstruende, men politiet opplyser fredag at de trolig vil overleve.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.