RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Får tinnitus av hodetelefoner

Sist oppdatert:
Jobber du på callcenter har du større risiko for å rammes av tinnitus.

(SIDE2:) Britiske studier viser nemlig at dårlige headset og hodetelefoner kan forårsake akustisk sjokk eller tinnitus. Det er dårlig nytt for alle som jobber på callcenter eller har lignende jobber.

- Forhåpentligvis kommer man ikke til å se effektene av dårlige headset før mye lenger frem i tid, sier Jan Peter Strömgren i Hørselskadedes riksforbund i Sverige til aftonbladet.se.

TCO Development jobber nå med å få til en kravspesifikasjon og en merking av hodetelefonene. Der skal det komme tydelig frem hvor gode de er på å dempe plutselig lyd.

Det har også blitt forsket på propper som man setter inn i øret. Trykker man lyd inn i øregangene blir forsterkingen mye større enn det som er tenkt og et høyere kan sendes inn.

Ifølge Strömgren er det viktig at folk blir oppmerksomme på risikoen som er forbundet med dårlige hodetelefoner og headset.

- Man skal være forsiktig med sine ører og ikke utsette dem for konstant lyd. Ører blir også trøtte. De skader man får i forbindelse med arbeid i mer normale lydnivåer er ikke skikkelig forsket på enda, sier han,

Tinnitus (Latin) er den medisinske betegnelse for øresus, som er et nevrologisk fenomen knyttet til høresansen, hvor vedkommende som er rammet av symptomet oppfatter en lyd, uten at det foreligger noen ekstern lydkilde. Lyden kan ha forskjellig karakter og intensitet, avhengig av årsaken. Tinnitus benyttes også som separat diagnose, når det ikke er noen erkjent årsak til symptomet.

Les mer: Selvhjelp mot tinnitus

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere