RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: POOL (Reuters)

- FARC må gripe muligheten for fred

Sist oppdatert:
Forhandlingene mellom Colombias regjering og FARC-geriljaen begynner i Oslo i neste måned. Obama oppmuntrer prosessen.

Bogota (NTB-Reuters-AFP): Både EU og USAs president Barack Obama mener forhandlingene mellom Colombias regjering og FARC-geriljaen er en viktig mulighet til å oppnå fred.

Tirsdag ble det bekreftet at forhandlingene vil begynne i Oslo neste måned, og støtteerklæringer til fredsprosessen strømmer nå inn fra ledere mange steder i verden.

- Den colombianske regjeringens etablering av dette rammeverket for forhandlinger legger grunnlaget for samtaler som kan få slutt på den 50 år lange konflikten med FARC, sa Obama tirsdag.

Han skrøt av sin colombianske kollega Juan Manuel Santos og sa at han har jobbet utrettelig for å oppnå fred og gi sine landsmenn mulighet til å oppnå bedre liv.

- FARC bør nå benytte denne muligheten til å sette strek for flere tiår med terrorisme og narkosmugling og la det colombianske folket få fortsette å bygge et demokratisk, rikt og rettferdig samfunn, understreket Obama.

Han får støtte fra EUs utenrikssjef Catherine Ashton, som gleder seg over at partene i Colombia skal holde nye fredssamtaler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere