*Nettavisen* Nyheter.

- Fare for kupp i Pakistan

Islamabad (NTB-Reuters): Statsminister Yousuf Razi Gilani frykter at det finnes planer om å styrte den sivile regjeringen i Pakistan.

Uten å legge ansvaret direkte på forsvaret sier statsministeren ifølge BBC at militæret står ansvarlig overfor nasjonalforsamlingen og at ingen institusjon kan være en stat i staten.

- Jeg ønsker å gjøre det klart i dag at det planlegges konspirasjoner for å styrte den valgte regjeringen, sa Gilani i en tale torsdag.

- Vi skal fortsette å kjempe for det pakistanske folkets rettigheter om vi sitter i regjering eller ikke, fortsatte han.

Det er en oppfatning i Pakistan at det mektige forsvaret og etterretningstjenesten fungerer som en stat i staten, skriver BBC. Spenningen mellom sivile og militære ledere har økt i landet etter at et notat der hæren anklages for kupplaner, ble kjent.

Militærkilder sier hæren nå er mektig lei av president Asif Ali Zardari og ønsker ham bort fra presidentstolen. Men kildene understreker at det skal skje gjennom lovlige midler uten et nytt kupp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.