- Farlig med sexy leger

Amerikanske eksperter roper varsku etter at unge leger kler seg som de råsexy «Grey's»-stjernene.

23.11.06 13:29

(SIDE2): Skjønnhetene Kate Walsh, Patrick Dempsey og Ellen Pompeo får nå skylda for at medisin har blitt en «erotisk profesjon» i USA, skriver abcnews.com.

Her hjemme sendes den populære dramaserien på TV 2 tirsdager.

SIDE2 HAR MØTT STJERNENE:
TR KNIGHT: - Folk tror jeg er en taper
CHANDRA WILSON: -Fikk nazi-talent av mamma
ELLEN POMPEO: Sykt tynn lege

Flere av stjernene i serien er forlengst blitt sexsymboler. Det er problem, mener fremtredende amerikanske leger.

- Blir inspirert av TV
- Folk som ser på «Grey's Anatomy» tror at det er sånn i virkeligheten også - at sexy leger svinser rundt på sykehuset i frekke antrekk og har sex på bakrommet hele tiden, sier Ryan Stanton ved avdeling for akuttmedisin ved universitetet i Kentucky til abcnews.com.

Han understreker at ekte leger ikke har et like utskeiende sexliv på jobben som det «Grey's»-legene har. Imidlertid peker legen på at stadig flere unge leger lar seg inspirere av TV-serien, og kler seg utfordrende på jobb.

- Seksuelle undertoner skadelig
Det kan skade pasientene, fordi de seksuelle undertonene kan bortlede oppmerksomheten fra legens profesjonelle oppførsel. Dette kan igjen underminere lege/pasient-forholdet, og pasienter som ikke har en god dialog med legen, risikerer at de ikke får bra nok eller riktig behandling.

- Medisinstudenter og leger tar i stadig større grad etter sine forbilder i media, sier professor i barnemedisin, Joseph Zanga, ved universitetet i East Carolina til abcnews.com.

Opprør mot legefrakken
Leger over hele USA gjør nå «opprør» mot legefrakken, og opptrer på jobb i økende grad med miniskjørt og høye hæler - eller for herrenes del oppkneppede skjorter uten slips og sexy tredagersskjegg.

- Sett med medisinske øyne, er det upassende. Sex selger kanskje i media, men ikke på et legekontor, fastslår dr. Carolyn Eaton fra Texas.

- Vi må ha pasientenes respekt for at de skal ha tillit til oss. Dårlig kleskodeks gjør det mer vanskelig for leger å behandle pasientene best mulig. Derfor er sexy leger farlig, fastslår overlege Scott Terranella ved University of Massachusetts Medical School.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.