- Farlig spill av Norsk Tipping

- Norsk Tippings oppfordring til nettspill er det farligste de kan gjøre, mener TV 2 Nettavisens uavhengige debattskribent Henrik Færevåg. Er nettspill en tapt arena for Norsk Tipping? Delta i debatten.

I en av de morsomste reklamekampanjer jeg har sett på en stund, går Norsk Tipping forsiktig ut og minner folk om at det går an å spille på nettet. I stedet for en storslått kampanje: SPILL PÅ NETTET, NÅ!! er catchline noe slikt som: «av og til er det best å spille på nett».

Det er jo ikke vanskelig å skjønne dilemmaet på Hamar. De ser at en stor del av omsetningen forsvinner til de selskapene som kun eksisterer på nettet og som pr. definisjon er ulovlige i Norge. Centrebet kan f.eks ikke åpne en veddesjappe på Karl Johan.

Men på nettet er alt lov. Og alt mye bedre. Mens Norsk Tipping betaler lusne 50 prosent tilbake til tipperne, er gevinsten fra nett-selskapene mye høyere. Det gir seg utslag i at oddsen for tipperne er mye bedre. Norsk Tippings oppfordring til nettspill er det farligste de kan gjøre. Hvis du først spiller på nett - hvorfor ville du da spille hos dem som betaler minst tilbake? Fordi noe av overskuddet går til gode formål? Det er neppe derfor du spiller.

Norsk Tipping har en kjempefordel de nettbaserte selskapene ikke har, nemlig at de kan reklamere. Ikke bare kan. Med statlige millioner blir vi pumpet ørene fulle med at vi som lottomillionærer kan bli lykkelig, ved å spille på oddsen kommer vi til himmelen og det å levere inn en hestekupong er omtrent jevngodt med å håve inn 48 millioner kroner denne uken.

Vi venter i spenning til automatsaken er ferdig behandlet og Norsk Tipping eier automatene. Hva blir slagordet da? «Det gjør ingen ting om litt av trygden går her. Kanskje du får god råd denne måneden.»

I mellomtiden blir flere og flere og yngre og yngre grepet av spillegalskapen. En avhengighetslidelse ikke ulik alkoholisme og andre ismer, og like vanskelig å bli kvitt.

Problemet er selvsagt at et folk som er dum nok til å delta i pyramidespill, ikke viker tilbake for å satse på ustabile fotballag og gyngehester. Og blir det en vane, blir det en vane. Kanskje det er spillegalskap som gjør at folk nå flokker seg rundt Finn Ørjan Sæle når T5PC er konkurs?

En eller annen form for galskap er det.

Hva mener du? Delta i debatten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.