RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Enterprise News & Pictures

- Farouk bor hos pappa

Sist oppdatert:
Opptak gjort med skjult kamera bekrefter at drapsmistenkte Farouk Abdulhak bor hjemme hos sin far.

Det melder TV 2. I et opptak gjort med skjult kamera innrømmer advokaten til Farouk, Mohammad Mahdi Baqwli, at den drapsmistenkte bor hjemme hos sin far, milliardæren Shaher Abdulha.

Opptakene er gjort i mai i år på en kafé i Jemens hovedstad Sanaa.

- Han er her, han studerer her på universitetet. Han bor i sitt hjem, og han lærer arabisk, innrømmer advokaten i de skjulte opptakene.

På videoen, som TV 2 har lagt ut, blir advokaten spurt om det er mulig å møte Farouk.

- Hvis det var nødvendig og i min klients interesse. Men dette er en sovende sak, det er ikke interessant for min klient å vekke denne saken, sier han på de skjulte opptakene.

Opptaket blir offentliggjort i forbindelse med dokumentaren «Jakten på den mistenkte», som går på Dokument 2 på onsdag.

Nettavisen var tirsdag kveld i kontakt med Martines far, Odd Petter Magnussen. Han ønsker foreløpig ikke å kommentere dokumentaren eller opplysningene i den overfor Nettavisen.

Funnet død i kjelleren
Martine Vik Magnussen (23) fra Asker ble funnet død i en kjelleren i en bygård i London 16. mars 2008. Hun studerte internasjonal økonomi ved Regent College.

Milliardærsønnen Farouk Abdulhak er etterlyst for drap og voldtekt. Han bodde i samme boligkomplekset i Great Portland Street der Martine ble funnet. I følge britisk politi er bevisene mot Farouk massive.

Magnussen ble etterlyst av sine romkamerater da hun ikke kom hjem fra en tur på byen natt til 14. mars. Hun ble sist sett på utestedet Maddox Club ved 03-tiden denne natten.

Medstudenten Farouk Abdulhak forlot Storbritannia fredag 14. mars.

Britiske myndigheter ønsker ham utlevert, men Jemen sier at Farouk skal eventuelt stilles for retten i hjemlandet.

- Viktig at saken blir holdt varm
Sjømannsprest i London, og talsmann for Martines familie, Torbjørn Holt, sier til Nettavisen at han ikke har sett dokumentaren.

- Men det har vært kjent i en tid at Farouk skjuler seg i Jemen og at familien tar seg av ham, det være seg den ene eller den andre, sier sjømannspresten.

Han ser ikke at saken kan føre til noe markant økt press på norske og britiske myndigheter for å få en løsning på saken.

- Vårt anliggende har hele tiden vært at han blir stilt til ansvar for det han har gjort, men det har vist seg vanskelig å få til. Både norske og britiske myndigheter har jobbet hardt med saken, men dette er en vanskelig sak å løse når man ikke har en utleveringsavtale.

- Jeg er derfor usikker på hva mer man kan gjøre. Det viktige er at saken blir holdt varm, sier Holt til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere