*Nettavisen* Nyheter.

- Farouk giftet seg på hemmelig sted

PÅ FRIFOT: Det har gått seks år siden Martine Vik Magnussen (23) ble brutalt voldtatt og drept i en London-leilighet. Scotland Yard har utpekt den jemenittiske rikmannssønnen Farouk Abdulhak som eneste mistenkte i saken. Han er på frifot i hjemlandet. Foto: (SCANPIX)

Drapsmistenkte Farouk Abdulhak giftet seg i Jemen torsdag ettermiddag.

28.02.14 18:20

(Nettavisen): Det får Nettavisen opplyst fra kilder i Jemen.

- Nå er han offisielt gift. Det er et lite bryllup med et svært begrenset antall gjester som var invitert til en lunsj etter seremonien, sier en jemenittisk journalist i Sana’a, som har fulgt Martine-saken, til Nettavisen.

- Bryllupet ble holdt på et hemmelig sted i hovedstaden Sana’a, sier journalisten som ønsker å forbli anonym av hensyn til sikkerheten.

Nettavisen kommer med flere detaljer fra bryllupet fredag.

Norske Martine Vik Magnussen (23) ble brutalt voldtatt og drept i London like før påsken i 2008.

- Drapet på norske Martine
Rikmannssønnen Abdulhak er som kjent eneste mistenkte i det brutale drapet på norske Martine. Nå har han giftet seg med en kvinne som er på samme alder som det Martine var da hun ble drept i London.

- Vi nærmer oss seks år siden Martine ble tatt fra oss, og vi synes i dag å stå lenger fra en løsning enn på lenge. Det rapporteres at mistenktes far nå, etter to forgjeves forsøk det siste året, skal ha lykkes med å finne en far som vil gifte bort sin datter til Abdulhaks internasjonalt ettersøkte sønn, uttalte Martines far, Odd Petter Magnussen, til Nettavisen tidligere denne uken.

- Et slikt grep endrer ikke noe i forhold til Martine-saken formelt eller praktisk sett, sa Magnussen.

Ingen utleveringsavtale
Jemen har ingen utleveringsavtale med Norge og Storbritannia, og har dermed nektet å utlevere Farouk Abdulhak til britisk politi. I flere år har det pågått et arbeid med å overtale Jemen til å utlevere den drapsmistenkte, slik at han kan eventuelt stilles for retten i Storbritannia.

Les også: - Farouk har startet eget sikkerhetsfirma
Les også: - Farouk har holdt sin del av avtalen
Les også: - UD hevder de ikke skiller på døde og levende ofre

Klikk på bildet for å forstørre.

Martine Vik Magnussen

Fakta om Martine-saken
* Martine Vik Magnussen (23) fra Asker var student ved Regent's College i London. Hun ble funnet død 16. mars 2008 i kjelleren til leilighetskomplekset hvor medstudenten Farouk Abdulhak bodde.

* Martine Vik Magnussen ble sist sett i live halvannet døgn tidligere på et utested sammen med Abdulhak.

* Abdulhak forlot Storbritannia dagen etter at Martine forsvant.

* Britisk politi har siktet ham for å ha voldtatt og drept Magnussen og etterlyst ham via Interpol.

* Britiske myndigheter har ingen avtale om utlevering med Jemen, men har likevel bedt om utlevering. Dette har Jemen avslått.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag