*Nettavisen* Nyheter.

- Fedme gir verre brystkreft

Kraftig overvektige som får brystkreft har større risiko for dø, hevder studie.

15.03.08 14:18

(SIDE2): Det skriver amerikanske forskere ved «University of Texas M.D. Anderson Cancer Center».

- Jo mer overvektig en pasient er, desto mer aggressiv er sykdommen, sier doktor Massimo Cristofanilli som ledet studien, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Aggressiv kreft
I studien ble 606 kvinner med brystkreft undersøkt. De ble delt inn i grupper utefra sin kroppsmasseindeks (BMI), som gir et mål for mengden kroppsfett. Personer med en BMI på under 25 anses for å være normalvektige. BMI på 25-30 er overvekt, og en BMI over 30 defineres som fedme eller kraftig overvekt.

Inflammatorisk brystkreft, som er en aggressiv type brystkreft, ble funnet hos 45 prosent av pasientene som ble kategorisert under fedme. Dette sammenlignet med at sykdommen ble vist hos 30 prosent av de overvektige pasientene og 15 prosent av personene med sunn vekt.

- Fedme går langt utover hvordan en person ser ut, eller den fysiske belastningen det er å bære rundt på ekstra vekt. Det bør rettes ekstra oppmerksomhet mot overvektige pasienter, sier Cristofanilli. Flere tidligere studier har vist at fedme øker risikoen for en rekke krefttyper.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.