RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Feiger ut i Frontline

Sist oppdatert:
Corporate Advice and Research registrerer at Frontline har gitt en avkastningi på 120 prosent siden deres kjøpsanbefaling i mai. Nå feiger analysefirmaet ut
- På tide å bli kynisk, er tittelen på en kommentar om Frontline fra CAR i dag.

Det vises til at CAR ga en kjøpsanbefaling på Frontline da aksjen lå i 184 kroner 12. mai.

- Dersom man forutsetter at investorer beholdt utbytte-aksjer i Ship Finance sitter lykkelige investorer på aksjer og kontanter tilsvarende 403 kroner, eller en avkastning på 120 prosent. 20. august satte vi kursmål 300 kroner i løpet av tredje kvartal, og det er nå på tide å revurdere situasjonen, heter det.

- De siste ukenes kraftige opptur i tankratene skyldes i stor grad forstyrrelser forårsaket av stormer i Mexico-gulfen, og er således av midlertidig karakter. I tiden fremover er det meldt om tre stormer, Lisa, Karl og Jeanne, men ingen av disse ventes å gjøre like mye skade som Ivan. Det er således lite som tyder på at tankratene vil få mer hjelp av uvær med det første, og spørsmålet er således hvor lang tid det tar for man får hentet inn forsinkelsene som allerede er skapt, skriver CAR.

- Med onsdagens amerikanske lagertall ble prikken over i´en satt, og denne bidro til å presse spot-ratene opp onsdag og torsdag. Spot-ratene er nå nesten på nivå med forward-ratene for desember, der det nå omsettes forwards tilsvarende 100.dollar pr. dag. For andre halvår 2005 ventes det at ratene vil falle ned mot 65.000 - 70.000 dollar pr. dag. Med de siste dagers oppgang i forward-markedet er rate-kurven nesten flat for resten av året, og utsiktene til videre contango er således små, heter det videre.

- Vi har stor respekt for det sterke momentet i Frontlne, og utelukker ikke at kursen vil fortsette å stige de neste ukene. Flere forstyrrelserer i oljetransporten til USA kombinert med fortsatt høy produksjon kan bidra til å holde kursen oppe. Imidlertid har kursen nå gått så mye at en mindre korreksjon neppe er langt unna. I et slikt scenario tør vi ikke lenger opprettholde en bombastisk kjøpsanbefaling, men grunnet det sterke momentet er heller ikke tiden inne for en salgsanbefaling. Vi velger derfor å justere opp kursmål til 325 kroner, men anbefaler å sikre nedsiden ved aktivt å trekke stop-loss etter, skriver CAR, og medgir:

- En feig anbefaling, men man tjener heller ikke penger i aksjemarkedet ved å være emosjonell. Veien til profitt går ikke gjennom hjertet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere