RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Feil i DnB-analyse

Sist oppdatert:
DnBs informasjonsdirektør Jarl Veggan går hardt ut mot den negative analysen fra meglerhuset ABG Sundal Collier. - Det er en rekke feil i analysen, sier han til iMarkedet
Les også: Skremt av DnBs låneportefølje

iMarkedet skrev i går at analytiker Sigmund Håland i ABG Sundal Collier i en ny analyse har tatt for seg 41 selskaper som har vært omtalt i media som problemselskaper, konkurskandidater og lignende.

Håland har så forsøkt å kartlegge hvilken eksponering de to storbankene DnB og Gjensidige NOR har mot disse selskapene. Konklusjonen er at DnB har en eksponering på rundt 5 milliarder, mens Gjensidige NORs eksponering anslås til i størrelsesorden 50 millioner kroner.

Analysen er også refert i flere aviser tirsdag.

Slår tilbake

Nå slår DnB-ledelsen tilbake, og avviser en rekke av opplysninger i analysen. Informasjonsdirektør Jarl Veggan sier til iMarkedet at DnB vil kommentere problemengasjementene på morgendagens resultatpresentasjon til DnB.

Han sier imidlertid dette til iMarkedet:

- Det er en rekke feil i analysen fra denne analytikeren, men jeg kan ikke gå inn på bestemte engasjementer, sier Veggan.

Og han fortsetter:

- Vi gir en pekepinn i morgen når vi legger frem tall.

Vil være best i klassen

DnB-sjef Svein Aaser har det siste året jobbet hardt for å skape et bilde av DnB som en lavrisiko-bank. Han har i begge oppkjøpsraidene, i Storebrand og Nordlandsbanken, påstått at disse finansinstitusjonene har hatt flere problemengasjementer enn DnB.

- Dere har tidligere sagt at dere har en lavere risikoprofil enn andre banker, er ikke dette tilfellet da?

- Du får ta opp dette i morgen. Det er feil angående bestemte låne-engasjementer (i analysen red. anm). Det er engasjementer vi ikke har, også videre, sier Veggan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere