*Nettavisen* Nyheter.

- Felles borgerlig asylpolitikk som å forene ild og vann

TROR IKKE PÅ ENIGHET: Norsk innvandringspolitikk kommer til å være grunnlag for krangel mellom de borgerlige partiene selv etter at partene har blitt enige om ny samarbeidsavtale, mener valgforsker Anders Todal Jenssen.

TROR IKKE PÅ ENIGHET: Norsk innvandringspolitikk kommer til å være grunnlag for krangel mellom de borgerlige partiene selv etter at partene har blitt enige om ny samarbeidsavtale, mener valgforsker Anders Todal Jenssen. Foto: Jørgen Berge

De borgerlige partiene kommer til å fortsette å krangle om asylpolitikken, mener valgforsker Anders Todal Jenssen.

25.02.14 07:26

Norsk innvandringspolitikk kommer til å være grunnlag for krangel mellom de borgerlige partiene selv etter at partene har blitt enige om ny samarbeidsavtale, mener valgforsker Anders Todal Jenssen.

– Det ligger mye potensielt sprengstoff mellom de fire samarbeidspartnerne på dette området, sier Jenssen til Vårt Land ifølge NTB.

Han sammenligner en felles politikk mellom de fire borgerlige partiene om asyl og innvandring med å forene ild og vann.

– Det er store politiske avstander vi snakker om her. Både ideologisk og prinsippmessig er det noen veldige avgrunner mellom dem, sier Jenssen til avisen.

Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet møtte mandag samarbeidspartiene Kristelig Folkeparti og Venstre for å avklare asylpolitikken. Torsdag skal partene møtes på nytt. Regjeringens mann i forhandlingene er justisminister Anders Anundsen (Frp). (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.