- Fellesskolen er samfunnslimet

Trond Giske Fabian Stang skolestart

Trond Giske Fabian Stang skolestart Foto: Arild J. Waagbø

Kulturminister og pappa Trond Giske (Ap) vil huske årets skolestart.

17.08.09 12:06

MANGLERUD SKOLE (Nettavisen): 55.000 førsteklassinger hadde den store dagen mandag. Kulturminister Trond Giske ønsket klasse 1A og 1B med foreldre velkommen til første skoledag på Manglerud Skole i Oslo.

- Noen dager husker vi helt til vi dør. Første skoledag er en slik dag som dere vil huske hele deres liv. Dette er også en spesiell dag for meg. Jeg har en 6-åring som skal begynne på en annen skole, sa Giske og gratulerte de ferske skolebarna med dagen.

Giskes datter Una hadde skolestart på Nesodden klokken 12 mandag.

- Manglerud-kosen
Første skoledag på Manglerud ble også preget av svineinfluensaen. Oslos ordfører Fabian Stang (H) sa at i stedet for å gi en kos når noen blir lei seg, så kan man gi det han kalte en «Manglerud-kos».

Og for den som lurer, så er Manglerud-kosen å gi tommelen opp til noen.

Av smittevernårsaker ville rektor Tom Moen på Manglerud skole heller ikke ta førsteklassingene i hånden i år, men de fikk grønn caps likevel.

Foto: Arild J. Waagbø

- Limet i samfunnet
Trond Giske mener at det at høy og lav, fattig og rik, møtes i det samme klasserommet er en av de fineste kvalitetene ved det norske samfunnet.

- Fellesskolen er limet i det norske samfunnet, sier Giske til Nettavisen.

- Er lærerne gode nok?

- Vi har veldig mange flink og dedikerte lærere, men vi må hele tiden jobbe for å få bedre lærere. Det er også en del av Kunnskapsløftet, sier Giske.

- Gledelig økning
Giske sier at de som ønsker en fellesskole må stille tøffe krav til kvaliteten i skolen.

- Fellesskolen må være så god at folk vil ha ungene sine der, for fellesskolen kan ryke. Den kan begynne å forvitre om foreldre tar ungene sine over i private skoler, sier Giske.

- Det stilles ikke spesielt høye krav til å komme inn på lærerhøyskolene?

- Vi ser en gledelig økning i antall søkere til yrket. Læreryrket må ha en status og vi har bidratt til å heve lærerlønnen. Men det er heller ikke sånn at lærer må være flink på alt. Noen kan være flinke i matte, andre i norsk, sier Giske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: trond giske,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag