RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Forsvaret)

- Fem av seks slipper verneplikt

Tidligere gjorde mange hva som helst for å slippe unna militærtjenesten, nå er det ikke lenger behov for kreativ unnasluntring.

(YEYE): På landskonferansen for tillitsvalgte i Forsvaret, som startet mandag, uttalte forsvarssjef Sverre Diesen at Norge ikke har et så stort behov for vernepliktige. Forsvaret skal, ifølge Diesen, ikke ha bruk for mer enn 7.000-8.000 norske ungdommer årlig, skriver Stavanger Aftenblad.

- Verden har forandret seg siden den kalde krigens dager. Det er ikke behov for større reservestyrker som kan mobiliseres, slik det var før i tiden. Ikke er det hensiktsmessig å ha svære og omfattende lagre for lettere militært utstyr som våpenlagre. Alt dette gjør at forsvaret kan velge de beste blant Norges ungdom. Før måtte vi velge blant alle, sa Diesen.

Ifølge Stavanger Aftenblad kan forsvaret bare ta inn inntil 10.000 ungdommer i året. Mer enn det ville blitt svært kostnadsdrivende.

Tidligere i år ble det klart at regjeringen likevel ikke innfører verneplikt for jenter, men derimot en sesjonsplikt. Et flertall av ungdomspartiene har sagt at de vil innføre kjønnsnøytral verneplikt.

Les saken: Vil tvinge jentene til Forsvaret

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere