- Fem personer med granatkaster pågrepet i Lyon

Politiet i Frankrike er i høy beredskap etter terrorangrepet på fredag. Fransk politi beslagla en stor mengde våpen, blant annet kalasjnikov-geværer og pistoler, i en aksjon i Lyon natt til mandag. Fem personer ble pågrepet (NTB).

Politiet i Frankrike er i høy beredskap etter terrorangrepet på fredag. Fransk politi beslagla en stor mengde våpen, blant annet kalasjnikov-geværer og pistoler, i en aksjon i Lyon natt til mandag. Fem personer ble pågrepet (NTB). Foto: REUTERS/Pascal Rossignol

Personene ble pågrepet i en antiterroraksjon, ifølge kidler.

16.11.15 09:47

Fem personer er pågrepet i den franske byen Lyon, melder nyhetsbyrået AFP, som har snakket med kilder tilknyttet etterforskningen.

De pågrepne skal ha vært utstyrt med store mengder våpen, inkludert en granatkaster, ifølge AFP.

Politiet har også beslaglagt våpen som kalasjnikov-automatgeværer og pistoler.

Det har vært flere politiaksjoner i Frankrike natt til mandag, inkludert i forstedene til Paris, opplyser politikilder.

- Planlegges nye angrep
Tidlig mandag gikk den franske statsministeren Manuel Valls ut og advarte om nye terrorangrep.

Myndighetene er kjent med at det fortsatt planlegges nye angrep, ikke bare i Frankrike, men også andre steder i Europa, opplyser Valls mandag morgen, skriver NTB.

Forebyggende aksjoner
Fransk politi har gjennomført til sammen 150 ransakelser etter at det ble erklært unntakstilstand i landet, opplyser den franske statsministeren. Men han understreker at mange av aksjonene er forebyggende, og at de ikke nødvendigvis er direkte tilknyttet terrorangrepet.

- Fjerde selvmordsbomber identifisert
Enda en av selvmordsbomberne som angrep konsertlokalet Bataclan i Paris fredag, er identifisert, ifølge TV-kanalen BFM.

Mannen heter Sami til fornavn og familien hans bor i Paris-forstaden Bobigny, der politiet aksjonerte natt til mandag, ifølge kanalen. Han er født i 1987 i Paris, og var altså 27 eller 28 år gammel. Politiet har ikke gått ut med opplysningene.

Fra før er tre andre selvmordsbombere identifisert etter terrorangrepet fredag. Det dreier seg om to menn på 20 og 31 år, som angrep fotballstadionet Stade de France, og 29 år gamle Omar Ismail Mostefai, som angrep Bataclan.

I tillegg har politiet navngitt den antatte gjerningsmannen Abdeslam Salah, som skal ha kommet seg unna etter angrepene.

Følg NTBs direkteoppdatering:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.