RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Femund kostet mye

Sist oppdatert:
Bjørnar Andersen mener at Femundløpet nesten kostet mer enn det smakte i forhold til starten i Iditarod om en knapp måned.

NORDRE LINDEBERG GÅRD (TV 2 Nettavisen): Nordmannen, som kom på en oppsiktsvekkende fjerdeplass i sin debut i fjor, er i kraft av det en av favorittene i årets løp.

Sist helg var han med i Femundløpet, som ble en meget tøff affære. Arrangøren hadde lagt om løypene, slik at de ble mye tøffere, i tillegg til et ekstremt uvær.

- Det ble en tøff psykisk belastning på hele spannet. I tillegg til at den beste hunden min, Kvitsokk fikk en skade. Men han blir klar igjen til Iditarod. Men løpet kosta mer enn jeg likte, sier Bjørnar til TV 2 Nettavisen.

Han reiser over til Alaska for verdens tøffeste hundeløp - Iditarod om en drøy uke. Han skal kjøre hundene med bil til Frankfurt, og reise derfra til Alaska.

Løpet er 1850 kilometer langt - og tar ni dager å gjennomføre. Da er det innlagt tvungne pauser underveis. Blant annet en på 24 timer.

Dermed er det taktiske svært viktig i løpet. I tillegg til å ha kontroll på hundespannet.

TV 2 Nettavisen kommer til å følge Iditarod hele veien fra starten 4. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere