*Nettavisen* Nyheter.

- Fengsel er kjedelig

Å sitte i fengsel var som en trist leirskole, sier bok-aktuelle Anne Kat. Hærland.

23.10.05 10:39

(SIDE2): Anne-Kat. Hærlands skarpe tunge besnærer mange i NRKs «Nytt på Nytt», der hun er programleder sammen med Jon Almaas og Knut Nærum. Etter å ha lagt kjøring i beruset tilstand og fengselsopphold bak seg, er en av Norges mest kjente humorister aktuell med boken «Krig og fred og religion og politikk og sånn».

Snakker ut
Med kjendisstatus var det nærmest ikke til å unngå at Hærlands korte morgenavisjakt på Frogner etter en fuktig kveld, og den påfølgende rettssaken ble behørig omtalt i norske medier.

Frøken Hærland ble tatt med 1, 26 i promille i november 2003. Hun krasjet i to andre biler på sin korte ferd. Straffen ble tre uker ubetinget fengsel, med åpen soning i Fredrikstad fengsel.

I siste utgave av «God kveld, Norge!», snakket Hærland ut om fengselsoppholdet som fulgte rettssaken etter fyllekjøringen.

Som en leirskole

- Det var noe jeg måtte gjøre, sånn er det. Jeg brøt loven og måtte rykke direkte i fengsel uten å passere start, jeg fikk heller ikke 2000 kroner, sier hun lattermildt i intervjuet med «God kveld, Norge!»

Oppholdet beskriver hun slik.

- Det var litt kjedelig, som en trist leirskole.

Hun forteller at det korte oppholdet ikke er interessant nok til å skrive en hel bok om. Derfor har hun valgt å bare ta med fengselsopplevelsene som en del av sin nye bok. Hærland er aktuell med boken «Krig og fred og religion og politikk og sånn», der hun blant annet harselerer med den fordummende kjendisjournalistikken.

Selvironiske Hærland

Noen reagerer på at kjendisen driver gjøn med det at hun har sittet inne. Men Anne-Kat. er kjent for å være selvironisk, og tar omtalene om sin harselering med fengselsoppholdet helt med ro.

- Jeg gjør ikke narr av hva dommen var, og ikke hvilken alvorlig ting jeg gjorde. Men jeg har lov til å gjøre narr av mine opplevelser ved det.

Så fortsetter hun.

- Det som er mitt liv har jeg lov til å gjøre narr av. Jeg sier ikke at det jeg gjorde var helt greit. Det jeg gjorde var forferdelig dumt. Men jeg er i min fulle rett til å harselere om hvordan jeg opplevde prosessen. Det handler ikke om å gjøre narr av lovbruddet, sier hun.

Ingen sjekke-sms

Komikeren har opplevd mye, og fått tilsendt mye rart i posten.

En gang var det en mann som sendte deler av håret sitt til tv-kjendisen. Det ble for mye for Hærland.

Hun har derimot ikke fått noen SMS fra fotballgutta, og er nok litt lei seg for det.

- Jeg har til og med sent SMS til Drillo, men enda ikke fått noe svar, ler hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag