RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fest setebeltene i Frontline

Sist oppdatert:
Meglerhuset Gjensidige Nor Equities har igjen hevet sitt kursmål for Frontline som følge av det voldsomme momentumet i stortankmarkedet, og anbefaler setebelter for aksjonærene
GNE ser nå at Frontlinekursen kan gå videre og hever sitt kursmål fra 31 til 37 dollar, eller omkring 250 kroner.

Meglerhuset hever også sine estimater for første kvartal som følge av det sterke stortankmarkedet, og tror rederiet kan komme til å slå selv de mest optimistiske estimatene i markedet.

GNE ser et resultat på 269 millioner dollar for kvartalet, mot et tidligere estimat på 181 millioner. Det er basert på en gjennomsnittlig inntjening for VLCC'ene på 78.000 dollar pr. dag, og 68.000 for suezmax'ene.

En av faktorene som ventes å dra tankmarkedet utover i året er høy oljepris, sterk etterspørsel og begrenset økning i produksjonen utenfor OPEC. GNE ser ingen grunn til at OPEC skal kutte produksjonskvotene på det kommende oljeministermøte i slutten av måneden.

GNE har som følge av dette også økt sin anslag for andre kvartal, og ser nå et resultat pr. aksje på 7,05 dollar i 2004.

- Fasten your seatbelts and enjoy the ride! konkluderer GNE.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 37 dollar
Meglerhus: Gjensidige Nor Equities
Dato: 23. januar 2004

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere