RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Festet skjult kamera under vasken for å filme kollegene mens de var på toalettet

SKJULT: Kvinnelige ansatte skal ha blitt filmet av et kamera som var festet under vasken på personaltoalettet
SKJULT: Kvinnelige ansatte skal ha blitt filmet av et kamera som var festet under vasken på personaltoalettet Foto: Illstrasjonsfoto: Siv Elisabeth Limkjær (Nettavisen)
Nå må han møte i tingretten.

(Nordlys.no): HARSTAD En mann i slutten av 30-årene må i februar møte Trondenes tingrett å svare på flere tiltalepunkter. Mannen står tiltalt for brudd på straffeloven og våpenloven.

Tillitsbrudd

I perioden 2010 til 2012, samtidig som mannen var daglig leder i ei avdeling ved en bedrift i Harstad, skal han urettmessig ha kopiert og lagret intime bilder og videoer fra kunders datamaskiner. Utstyret var til reparasjon ved bedriften, og bildene ble overført til hans private datamaskin.

– Handlingen anses som grov idet det dreier seg om et omfattende bildemateriale, samt at hans handling representerer et alvorlig brudd på tilliten, og det selvstendige ansvar han hadde som leder av avdelinga, heter det i tiltalen.

Filmet

Mellom januar og mai i 2012 skal samme mann ha plassert et videokamera med opptaksfunksjon under vaskeservanten på kvinnetoalettet på arbeidsplassen. Flere av de kvinnelige ansatte ved bedriften ble filmet mens de benyttet toalettet, skriver Nordlys

Nordlys har snakket med kommunikasjonsdirektøren i det aktuelle selskapet. Vi holder også hennes navn anonymt for å unngå identifisering av den tiltalte.

– Det var våre egne ansatte som oppdaget det ulovlige som den ansatte drev med. Ledelsen ble umiddelbart orientert, og det ble tatt affære med en gang, sier kommunikasjonsdirektøren.

Sjokkert

Først ble det oppdaget at behandlingen av kundedata ikke ble gjennomført på en måte som ikke er forsvarlig. Da dette ble avdekket, ble alt av utstyr beslaglagt og den ansatte ble suspendert, ifølge direktøren.

– For oss var det sjokkerende funn som ble gjort. Det er et grovt brudd på tillit, og misbruk av sin stilling som ikke kan aksepteres. Slik skal det ikke være, og vi har selvfølgelig gått gjennom våre rutiner. Når det er sagt, så er det vanskelig å ha et system som hindrer at dette skjer, sier hun til Nordlys

Kommunikasjonsdirektøren sier at selskapet gjør det de kan i rekrutteringsrundene for å sikre at kundenes eiendom blir ivaretatt.

Mannen står også tiltalt for å ha oppbevart ammunisjon av forskjellig kaliber, på en uforsvarlig måte. Han må også svare for å ha oppbevart en såkalt Batangakniv, som av påtalemyndigheten anses for å være et særskilt farlig våpen. Kniven har todelt skjefte, der skjeftene er hengslet i bakkant av klingen slik at de kan foldes rundt kniveggen.

Les flere saker hos Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere