*Nettavisen* Nyheter.

- Fikk barn til å gråte foran kamera

TV-teamet som produserer «Supernanny» skal ha fått beskjed om å fremprovosere tårer fra barna i serien.

27.09.07 13:51

(SIDE2): Påstandene kommer fra TV-veteranen Roger Graf, en av Storbritannias ledende filmskapere og TV-produsenter. Han sier til avisen The Daily Mail at produksjonsteam har innrømmet at ikke alle realityserier er helt virkelige.

Manipulerer seriene
Det drøyeste han sier i intervjuet gjelder serien «Supernanny», som i Norge sendes på TV 2. Han påstår at kamerafolkene provoserte ungene i de turbulente familiene for å få dem til å gråte.

- Jeg har snakket med produsenter som sier til meg: «jeg kan ikke gjøre dette mer. Jeg er blitt pålagt å endre slutten på serien for å få den til å passe med manuset», sier Graf til Daily Mail.

- De fikk beskjed om å få barna i «Supernanny» til å gråte, og de måtte endre på ulike ting i «Konebytte». Det er lange tradisjoner med å manipulere handlingen selv om menneskene i serien er virkelige personer. Det er realiteten her, sier Graf.

- Mer og mer ekstreme
Anonyme kilder sier videre til avisen at produsentene fikk barna til å få raserianfall og gråtebyger, for å få enda drøyere handling og enda høyere seertall. Medlemmer av TV-teamet skal ha vært svært oppbrakt etter at de ble mer eller mindre tvunget til å fremprovosere tårer og fortvilelse fra barna som medvirket i serien.

- Alle programmer som produseres over mer enn tre sesonger opplever at de må bli mer og mer ekstreme. I tillegg er det liten tid til å gjøre opptak, sier en anonym kilde fra produksjonsselskapet til Daily Mail.

Channel 4, som sender serien i Storbritannia, tar avstand fra påstandene fra Graf, men en talsmann sier kanalen skal sjekke opp i arbeidsmetodene til produsentene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.