RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fikk helt sjokk da jeg så alt blodet

Foto: Henning Aarset (Drammens Tidende)

(Drammens Tidende) Slagsmålet på hjemme alene-festen endte i tragedie. En 17 år gammel gutt døde søndag på Ullevål sykehus etter å ha blitt stukket med en knust flaske.

Allerede klokken 22.23 lørdag kveld ble politiet varslet for første gang om hjemme alene-festen som var i ferd med å ta av.

Men politiet kunne ikke komme fordi de var midt i et vaktskifte. Klokken 23.16 ble politiet varslet igjen. Naboer kunne melde at stadig flere ungdommer kom til festen. Denne gangen var den eneste politipatruljen på et annet viktig oppdrag.

Først da klokken ble 23.22 og politiet fikk melding om alvorlige skader rykket de ut til adressen.

– Vi hadde ikke kapasitet de første gangene, sier lensmann Stig Rønneberg ved Øvre Eiker lensmannskontor.

Han forklarer at naboklagene ikke ble prioritert før de skjønte hvor alvorlig det var.

– Da vi hørte det var en alvorlig skade var vi på stedet to minutter etter at vi ble varslet, sier Rønneberg.

Ifølge operasjonsleder Sven Røsaker ved Søndre Buskerud politidistrikt kom den siste meldingen fra AMK. I politiets logg er det anført høylytt festbråk i den første meldingen.

– Vi får veldig mange meldinger om festbråk i helgene, og vi rykker ikke ut på slike meldinger, i alle ikke såpass tidlig på kvelden. Det var ingen ting i de to første meldingene som indikerte noe mer enn festbråk, sier Røsaker.

Alene hjemme
Det begynte som en rolig hjemme alene-fest med en håndfull mennesker. I utgangspunktet fikk ikke flere komme, men festen kom raskt ut av kontroll.

– Festen begynte stille og rolig bare med oss, vi var vel kanskje ni-ti stykker. Ingen flere fikk komme, men så ramlet det på, ti her og ti der. Da slåsskampen begynte var det kanskje 60–70 stykker der, sier Kristian Gisti (20).

Han snakker med rolig dempet stemme når Drammens Tidende møter ham og venninnen Celine Victoria Sæther (17) i Sande. De var begge på festen fra begynnelsen og fikk med seg dramaet på kloss hold.

– Jeg hørte de skrek til hverandre og så hørte jeg en flaske som ble knust. Deretter så jeg (navngir offeret red.anm.) løp rundt og skrek at han blødde, sier Kristian, som sto utenfor huset og fikk med seg hva som skjedde.

– Jeg er ganske sikker på at det var en knust flaske han ble stukket med, fortsetter han.

Fikk hjelp
Etter at den 17 år gamle gutten hadde blitt stukket i halsen, angivelig med en knust flaske, hjalp noen av vennene hans ham inn i huset og inn på badet. I gangen utenfor badet satt Celine og lette etter noe i bagen sin.

– De dro ham inn på badet. Det var blod overalt, sier hun, tydelig preget av hendelsen.

– Det var grusomt. Jeg fikk helt sjokk da jeg så alt blodet og fikk med meg hva som hadde skjedd, sier Celine, og beskriver hva som skjedde på badet og hvordan det så ut. Hun forsøkte også å hjelpe den 17 år gamle gutten.

– Jeg hjalp til og holdt ham på halsen for å stoppe blødningene, det var ganske ille, sier hun og legger til at noen ringte AMK mens de andre forsatte å hjelpe gutten. Hendelsen ble ringt inn til AMK like før halv tolv lørdag kveld.

– Etter at de hadde snakket med AMK bar de gutten ut til veien, sier hun og fortsetter.

– Politiet kom, men de ventet ikke på ambulansen, de la han bare rett inn i baksetet og kjørte av sted, sier Celine.

At politiet ikke ventet på ambulanse bekrefter lensmannen i Øvre Eiker.

– Det ble gjort en vurdering av tjenestemennene på stedet at det hastet. De møtte ambulansen på veien, og de fraktet ham det siste stykket til sykehuset, sier lensmann Stig Rønneberg. Utover det ønsker ikke lensmannen å fortelle noe særlig mer om det som skjedde.

– Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gå ut med flere detaljer på dette tidspunktet, sier han og legger til at de fortsatt har en rekke avhør de ønsker å gjennomføre før de vil lette på sløret.

– De tekniske undersøkelsene på åstedet fortsetter utover kvelden søndg og vil fortsette på mandag. Frem til vi er ferdig vil åstedet bli sperret av og vi vil sette inn vakthold, sier Rønneberg.

Døde søndag
Den 17 år gamle gutten ble fraktet til Drammen sykehus, men ble raskt sendt videre til Oslo universitetssykehus, avdeling Ullevål.

Søndag kveld kunne lensmann Stig Rønneberg bekrefte at guttens liv ikke sto til å redde.

– Jeg kan bekrefte at offeret døde av skadene han pådro seg, sier Rønneberg.

18-åring i arrest
En 18 år gammel gutt er pågrepet og satt i arrest. Han er siktet for grov legemsbeskadigelse med døden til følge. Ifølge lensmannen vil ikke siktelsen blir utvidet foreløpig.

– Vi har avhørt siktede søndag. Han har ikke tatt stilling til om han erkjenner straffskyld, sier Rønneberg.

18-åringen ble også skadet under slåsskampen og ble derfor sendt til legevakta.

– Han ble først sendt til legevakta på grunn av en skade i hånden, men sitter nå i arrest i Drammen, sier lensmannen. Han ønsker ikke å spekulere i hva som var årsaken til slåsskampen.

– Men vi har dannet oss et godt bilde på hva som ligger bak, men vi ønsker ikke å gå ut med dette på nåværende tidspunkt, sier Rønneberg.

Etter det Drammens Tidende kjenner til har 18-åringen rent rulleblad, og skal ikke ha vært i befatning med politiet tidligere.

Offeret og gjerningsmannen skal ikke ha kjent hverandre, men er begge hjemmehørende i Eikerbygdene.

Dramatisk
Drammens Tidende har sett flere mobilvideoer som viser deler av dramatikken som utspant seg ved bolighuset et stykke utenfor Hokksund sentrum i Øvre Eiker. Klippene støtter oppunder det vitnene forteller.

På filmen kan man se to personer som krangler. Man hører også offeret som roper ut i det han blir stukket. Det er flere personer involvert i slåsskampen.

Det høres også flere hyl og skrik fra dem som var vitne til hendelsen. Det var også mange som gråt.

Sjokktilstand
18-åringens forsvarer, advokat Karsten Gjone hadde et par samtaler med den siktede i går.

– Han har det helt forferdelig og tungt, sier Gjone.

Ifølge forsvareren har ikke 18-åringen noen forklaring på hva som har skjedd.

– Han er i sjokktilstand.

Gjone bekrefter politiets opplysning om at den siktede ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

– Det må vi snakke om utover uka, sier forsvareren, som regner med at det blir nye samtaler med den siktede 18-åringen i dag.

Les flere saker fra Drammens Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere