- Fikk kjeft og luselønn hos Søstrene Grene

MASSIV KRITIKK: Maren Karlsen, Karianne Teig og Camilla Larsen har tidligere jobbet hos Søstrene Grene. De ønsker ikke å sverte butikkjedens danske ledelse, men retter massiv kritikk mot de to norske driverne av butikken. FOTO: Jarl M. Andersen/SA

MASSIV KRITIKK: Maren Karlsen, Karianne Teig og Camilla Larsen har tidligere jobbet hos Søstrene Grene. De ønsker ikke å sverte butikkjedens danske ledelse, men retter massiv kritikk mot de to norske driverne av butikken. FOTO: Jarl M. Andersen/SA

Tidligere medarbeidere hos Søstrene Grene står fram og forteller om uholdbare arbeidsforhold.

01.07.15 19:09

Sarpsborg Arbeiderblad: Tirsdag ble det avdekket at ansatte hos Søstrene Grenes butikk i Storbyen i Sarpsborg tjener 65 kroner timen.

Kate Karlsen, Camilla Larsen, Maren Karlsen og Karianne Teig har alle jobbet i butikken i Sarpsborg. Sistnevnte som butikksjef med en årslønn på 270.000 – uten tillegg for overtid, kvelds- og helgejobbing.

– Jeg jobbet der fra oppstarten i november 2013 og fram til 1. mai i år. Etter to- og en halv måned ble jeg lovt at lønn skulle stige til 300.000 kroner. Men det var bare tomme løfter, forteller Karianne Teig. Som etter relativt kort tid ble sykemeldt. Hun sier nå at jobben hos Søstrene Grene langt på vei var ødeleggende for hennes liv.

Splitt og hersk

De andre deler Teigs oppfatning. Kvinnene forteller om 12 timers arbeidsdager, generelt dårlig arbeidsmiljø og butikkdrivere som kjefter og setter ansatte opp mot hverandre.

Camilla Larsen fungerte som butikksjef da Karianne Teig var sykemeldt.

– Jeg fikk 240.000 kroner i året. Men fikk ikke lønn før i august 2014 etter å ha begynt i mai samme året. Etter hvert ble jeg presset ut av jobben, og måtte til advokat for å få utbetalt lønn, forklarer 31-åringen som er alene med tre barn.

De ex-ansatte er ikke ute etter å sverte den danske butikkjeden Søstrene Grene.

– Kjedeledelsen virker ryddig. Men seks av butikkene i Norge drives av Kai Hukkelberg og Irene Bakkelid. I flere av disse er det samme uverdige forhold som i Sarpsborg, forteller kvinnene.

Etter at skriveriene om nevnte butikker begynte, har den danske kjedeledelsen sagt at de vil rydde opp, og at de er opptatt av at ansatte skal ha gode arbeidsvilkår.

LES OGSÅ: Konsernet tar grep umiddelbart

Tause

Hukkelberg og Bakkelid vil ikke kommentere kritikken, men henviser til den danske kjedeledelsen.

Les flere saker fra Sarpsborg Arbeiderblad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.