Gå til sidens hovedinnhold

- Fikk sønnen til å slå mamma

«Sånn skal vi gjøre mot mamma», skal pappaen ha sagt.

«Ved 3-4 anledninger, etter at mammaen var blitt lagt på gulvet, tok faren tak i nevene til sønnen og slo henne med de mens han sa «sånn skal vi gjøre mot mamma» når hun var «drittunge», og forklarte sønnen at de slo mamma fordi hun for eksempel ikke ryddet.

Denne og en lang rekke andre fysiske overgrep mot samboeren er mannen dømt for i Gjøvik tingrett. Overgrepene skal ha skjedd fra sommeren 2010 til november 2012.

Nå må 23-åringen sone 3,5 års fengsel, samt betale 150.000 kroner i oppreisning til kvinnen.

Mannen skal ifølge dommen blant annet ha slått henne med støvsuger og sminkekoffert, lugget henne, bitt henne i ansiktet og tatt kvelertak, låst henne inn på et rom og drapstruet henne.

Mannen skal også ha truet med å kaste den da seks måneder gamle sønnen ut av vinduet da han ikke sluttet å gråte, og truet moren med at hun ville miste sønnen hvis hun anmeldte ham for vold.

23-åringen innrømmet delvis å ha mishandlet sin samboer, men avviste å ha brukt sønnen i mishandlingen.

Han fortalte at mishandlingen skjedde etter at hun et halvt år inn i samboerskapet begynte å kontrollere ham døgnet rundt.

Det trodde ikke Gjøvik tingrett noe på, men la kvinnens forklaring til grunn da de dømte mannen. Kvinnen fortalte blant annet at det i 2012 var daglig med vold, og at hun sommeren 2012 ble sykmeldt etter et slag mot hode, og at hun hadde vært så redd for mannen at hun hadde tisset på seg.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene