- Fikk sparken av Janet Jacksons ektemann

Foto: NTB Scanpix / Privat

- Arbeidsforholdet ditt er avsluttet på grunn av uakseptabel og upassende oppførsel

20.07.13 11:28

Dollarmilliardæren Wissam Al Mana er popstjernen Janet Jacksons ektemann og mannen som signerte oppsigelsesbrevet Marte Deborah Dalelv (24) fikk etter voldtektsanmeldelsen. Det skriver VG.

Marte Deborah Dalelv var ansatt i Al Mana Interiors, men ble suspendert etter at hun anmeldte en voldtekt. Noen uker etter fikk hun en ny beskjed: Hun er oppsagt.

LES OGSÅ: – Morgenen etter våknet jeg av at jeg ble voldtatt

Denne gangen var det selskapets administrerende direktør, Wissam Al Mana, som selv signerte oppsigelsesbrevet, fortsetter VG.

Dalelvs ublide møte med Dubais rettsvesen har fått enorm oppmerksomhet. Dessverre ikke historien unik.

LES OGSÅ: Nå er Marte (24) verdensberømt

Ifølge Wikipedia er Dubai «en muslimsk politistat». Dette betyr at turister og besøkende er trygge så lenge man følger gjeldende lovverk.

Videre står det at det er lite kriminalitet, men at voldtekt av kvinner «kan forekomme».

Under har vi listet opp noen av de siste årenes drøyeste eksempler på møter mellom Dubais «eksotiske» rettsvesen og (stort sett) vestlige turister.

2005: Den britiske tobarnsmoren Tracy Wilkinson ble arrestert etter funn av kodein og temazepam. Leggemidlene ble oppdaget i en urinprøve foretatt etter at det ble oppdaget uregelmessigheter i kvinnens pass. Det smertedempende middelet kodein er ulovlig i Dubai og Wilkinson tilbrakte 8 uker i fengsel før hun til slutt ble løslatt.

2007: DJ Grooverider fra britiske Radio 1 ble arrestert og dømt til fire års fengsel for besittelse av cannabis. Besittelse av narkotika, uansett type, straffes med minimum fire år i De arabiske emirater. Heldigvis for DJ-en mottok han en kongelig benådning etter å ha sonet 10 måneder.

2008: Britiske Michelle Palmer ble dømt etter å ha blitt arrestert for å ha sex på stranden, i fylla og utenfor ekteskap. Både hun og partneren ble dømt til seks måneders fengsel, etter anke redusert til tre måneders betinget fengsel. Ifølge rapporter skal kvinnen ha kastet skoen sin på politiet da akten ble «avslørt».

Dubai er et yndet reisemål for både «business» og «pleasure». Men la ikke den hypermoderne skylinen lure deg; under overflaten styres Dubai etter strengt konservative lover som favoriserer landets innfødte befolkning generelt og menn spesielt.

Dubai er et yndet reisemål for både «business» og «pleasure». Men la ikke den hypermoderne skylinen lure deg; under overflaten styres Dubai etter strengt konservative lover som favoriserer landets innfødte befolkning generelt og menn spesielt. Foto: Leneorvik.no

2010: En 23 år gammel muslimsk, britisk kvinne av pakistansk herkomst feiret forlovelsen med sin 44-år gamle forlovede på luksushotell da hun skal ha blitt angrepet og voldtatt av en kelner etter å ha besvimt på toalettet. Sammen med forloveden kontaktet kvinnen politiet, men ble arrestert etter å ha innrømmet «ulovlig drikking» utenfor lisensierte soner, i tillegg til sex utenfor ekteskap. Forloveden ble for øvrig tiltalt for samme «overtredelser».

2010: Britiske Tessa Meager ble arrestert, men senere sluppet fri for anklager om nakenhet (stripping naked) i et kjøpesenter i Dubai. En lokal kvinne hadde latt seg støte av britens klesdrakt og kontaktet politiet (Meager var iført en gjennomsiktig kaftan med bikini under samt shorts). Kjøpesentrene har for øvrig skilt på dørene som ber besøkende om å kle seg i henhold til lokal skikk.

2010: 34-årig britisk FN-ansatt ble arrestert på flyplassen for å ha bannet og vist fingeren til en flyplassansatt.

2011: Britiske Bruit Lee Bradley Brown hadde fløyet alene til Dubai for en ferietur. Han kom aldri hjem fra Dubai. 6. april ble han arrestert for fyll og angivelig aggressiv oppførsel og språkføring. Kort tid etter ble Brown slått i hjel på cella av politiet.

2012: En britisk forretningskvinne og en irsk sveiser ble fengslet for sex i baksetet på en taxi. Rebecca Blake, 29, og Conor McRedmond, 28, ble dømt for taxisex etter en titimers fyllekule. De ble begge dømt til tre måneders fengsel til tross for at retten ble presentert for DNA-tester som beviste at samleiet ikke hadde funnet sted.

2013: 28 år gammel indisk mann og 25-årig filippinsk kvinne arrestert for offentlig kyssing etter å ha blitt observert «brytende» (wrestling) av en liten gutt. Gutten meldte fra til moren som ringte politiet. – De var i en veldig intim situasjon, men de var ikke nakne. Jeg ringte 999 umiddelbart, sa kvinnen. Paret hevdet mannen utførte hjerte-lunge-redning på kvinnen som hadde astma.

2013: En asiatisk mann ble arrestert for å ha filmet at en innfødt mann banket opp en indisk taxisjåfør. Mannen ble arrestert etter at familien til voldsmannen klaget. – Ingen har rett til å ta bilder av noen og publisere dem uten dennes samtykke, sa Dubais politisjef Khamis al-Mazeina, til avisen Emiratalyoum.

Kilder: The Telegraph, NRK, Hubpages, Daily Mail, Mirror

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag