RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fildeling er ikke å stjele

Sist oppdatert:
Bill Gates innrømmer at han ser på copyright-beskyttet materiale.

I et intervju med Wall Street Journal sier Bill Gates at han benytter YouTube til å se på materiale som er copyright-beskyttet. Han vil derimot ikke innrømme at det er det samme som å stjele.

- «Stjålet» er et sterkt ord. Det er opphavsrettsbeskyttet materiale som eieren ikke ble betalt for, sier Gates i intervjuet.

Gates har i mange år vært rangert som verdens rikeste mann. Formuen har han skaffet seg gjennom at millioner av mennesker verden over har betalt for hans opphavsrettsbeskyttede materiale.

Dermed ser det ut til at underholdningsindustrien verken klarer å overbevise personer som bør dele deres egne interesser eller rettsvesenet.

I en dom i USA fra 1985 slås det klart fast at brudd på copyright ikke er det samme som å stjele, selv om også det er ulovlig.

«Since the statutorily defined property rights of a copyright holder have a character distinct from the possessory interest of the owner of simple "goods, wares, [or] merchandise," interference with copyright does not easily equate with theft, conversion, or fraud. The infringer of a copyright does not assume physical control over the copyright nor wholly deprive its owner of its use.»

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere