RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Ill.foto)

- Fildeling er lov

Sist oppdatert:
Fildelingsnettverkene Morheus og Grokster vant en knusende seier i en amerikansk domstol, etter at retten bestemte at de ikke kunne holdes ansvarlige for brukernes piratkopiering.

De to nettverkene ble i en føderal domstol i USA anklaget for å være ansvarlige for den piratkopieringen som deres brukere gjør, skriver svenske Internetworld.

Men domstolen gikk ikke med på platebransjens argumenter om at fildelingsnettverkene kan holdes ansvarlig for brukernes opphavsrettsbrudd.

I dommen står det at p2p-teknologien ikke bare er en teknologi som er skapt for piratkopiering, men at den ”har flere andre anvendelsesområder, og merkbart senker distribusjonskostnadene” for artister og andre som vil spre sine verk.

Plate- og filmbransjens mektige organisasjoner RIAA og MPAA har i følge nettstedet ennå ikke kommentert dommen, men det er ventet at de kommer itl å anke. Det gjør at saken kan havne foran USAs høyeste domstol.

Michael Weiss, administrerende direktør hos Streamcast Networks og distributør av Morpheus, mener dommen kommer til å tvinge underholdningsbransjen til å tilpasse sin forretning til fildelingsteknologien.

- Dagens avgjørelse er ikke bare en seier for Morpheus, men også andre p2p-uviklere, en seier for amerikansk innovasjon og, kanskje enda viktigere, historien kommer til å vise at dette gir en større gevinst for underholdningsindustrien, sier Michael Weiss til LA Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere