RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: David Sifry (flickr) (Creative Common)

- Finansierer terror med piratkopier

Sist oppdatert:
Piratkopiering av DVD-plater blir nå linket til terrorvirksomhet.

Det er ikke første gangen påstanden fremmes, men nå melder nyhetsbyrået UPI at en ny studie gjennomført av den amerikanske tenketanken Rand Corp konkluderer med at organiserte kriminelle organisasjoner i stadig større grad benytter piratkopiering av filmer som inntektsgrunnlag i finansieringen av terrorisme.

Forskningen, betalt av den amerikanske filmindustrien, skal ha basert seg på intervju med 120 politimenn og etterretningspersoner, samt studert «2000 sider med dokumenter» - uten at det spesifiseres nærmere hva dette er.

I studien skal en ha funnet en rekke tilfeller der kriminelle grupper bedre organisert piratkopiering og salg av fysiske DVD-plater for å finansiere terror, blant annet IRA og Hizbollah.

- Med tanke på den enorme fortjenesten, så er det ikke rart at organiserte kriminelle har begynt med piratkopiering av filmer, sier Greg Treverton i Rand Corp, som har ledet studien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere