*Nettavisen* Nyheter.

- Fint å ha Mary-Kate her

Foto: Karl Björk (Mediehuset Nettavisen)

Men stilikonet og skuespilleren snek seg inn bakveien på Astrup Fearnley i Oslo.

23.09.09 21:54

(SIDE2): - Selvfølgelig er det fint å ha henne her, sa Nate Lowman (30) til Side2 om at kjæresten Mary-Kate Olsen (23) var til stede på åpningen hans i Oslo onsdag.

Lowman er aktuell med kunstutstillingen «The Natriot Act» på Astrup Fearnley-museet.

- Åpningen og utstillingen har vært overveldende. Nå er jeg trøtt, det har vært mye jobb, sier Lowman.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

På forhånd har fokuset vært mer rettet mot kjæresten hans enn på selve kunsten. Mary-Kate Olsen var på London Fashion Week i går, tirsdag, og det var uvisst om hun kom til å rekke utstillingen.

Men få minutter før dagens åpning ankom den amerikanske skuespilleren museet i en mørk BMW. Men bilen kjørte raskt forbi hovedinngangen, og superstjernen snek seg inn bakveien for å unngå fotografene. Inne på museet var det forbudt å ta bilder.

Men moteikonet var lett å se i folkemengden med sin knallrøde leppestift, blå genser, svarte briller og det lyse krøllete håret. Hun ønsket ikke å snakke med pressen, men var imøtekommende mot unge fans som ønsket autografen.

– Veldig begeistret
Lowman og Olsen-tvillingen har vært sammen i halvannet år, og er samboere. Mens Mary-Kate har holdt mer fokus på mote enn skuespillerkarrieren de siste årene, har samboeren markert seg som kunstner de siste årene. Kunsten hans omfatter skulpturer, installasjoner og veggarbeider.

«Nate Lowmans kunstverk kan beskrives som fortellinger hvor virkelige hendelser, fragmenter fra media og kunsthistoriske referanser opptrer side om side», heter det på museets hjemmeside.

Til Side2 sier Lowman at han er veldig glad for utstillingen i Norge, spesielt fordi det er første gang han blander nytt og gammelt arbeid.

- Dette er min første utstilling hvor jeg bruker ny og gammel kunst sammen, så jeg har vært spent på å se dette. Det er en spennvidde på 5–6 år, sier Lowman og sier at han er veldig begeistret over resultatet.

Lowman skulle bruke kvelden i Oslo på å reflektere over utstillingen og slappe av.

- Jeg skal først sove litt, så får vi se hva som skjer!

Kids-kjendisen åpnet
Det var kameraten Leo Fitzpatrick som sto for åpningsordene til «The Natriot Act». Han er kjent for filmer som Kids, Storytelling og Bully. Men tross sin lille konferansierrolle, så hadde ikke skuespilleren mye å si om kameratens kunst.

- Jeg liker det... jeg vet ikke. Det er vel en betydning der et eller annet sted, sa Fitzpatrick og flirte.

– Kul dame
Blant norske kunstinteresserte hadde «X Factor»-programleder Charlotte Thorstvedt tatt turen.

- Jeg er her med venninner for å få litt kultur i hverdagen. Det blir en koselig kveld. Den tidligere MTV-stjernen innrømmer at hun synes Mary-Kate Olsen er en ekstremt kul dame.

- Vi avtalte å kle oss opp, jeg som Mary-Kate, og venninne mine som Ashley. Men de droppet det, sier Thorstvedt og ler.

Nate Lowman – The Natriot Act kan du se på Astrup Fearnley, Oslo, 23.09.09 – 03.01.10.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.