*Nettavisen* Nyheter.

- Fint at de har det bra på 17. mai i Bergen

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

- Har ikke behov for noen konkurranse for hvor det er best å feire nasjonaldagen.

12.05.11 21:47

Leder for 17. mai-komiteen i Bergen, Terje Herland uttalte torsdag til Nettavisen at feiringen i hovedstaden på nasjonaldagen absolutt ikke kan sammenlignes med det de har å by på i Bergen.

- Kun barn i tog
- Jeg kunne ikke tenke meg å feire 17. mai i Oslo. Der skjer det jo ingenting: Kun barn som går i tog med flagg. Ingenting for voksne. Hos oss, derimot, er det fullt program fra klokken 07 til midnatt, fortalte Herland til Nettavisen.

Les også: - Oslo har ingenting

- Ikke behov for konkurranse
Medlem i 17. mai-komiteen i Oslo, og tidligere stortingsrepresentant for Venstre, Odd Einar Dørum, syns det er flott at de er så fornøyde med feiringen sin i vestlandshovedstaden.

- Det er fint at de har det så bra på 17. mai, men vi har ikke behov for noen konkurranse om hvem som har det best. Vi skal ha det strålende på vår måte, dette er en gledens dag, og jeg syns det er flott at folk fryder seg på denne dagen, forteller Dørum til Nettavisen.

Les også: Slik blir 17. mai-været

Han syns programmet for 17. mai i Oslo ser veldig bra ut.

- Vi som har ansvaret for opplegget i Oslo, syns vi har et veldig bra opplegg. Det er veldig bra at de som har ansvaret i Bergen, også er fornøyde. Vi må bruke opplegget vi syns passer best lokalt, sier han videre.

Les også: Bygg mur rundt hele byen og bli ferdig med det

I Oslo starter feiringen klokka 07.00 med koralmusikk utenfor flere av byens kirker. Fra 08.15 blir det lagt ned kranser på enkelte graver på Vår Frelsers gravlund og i forskjellige parker. Barnetoget i hovedstaten starter klokken 10.00. Klokken 16.00 er det duket for festkonsert i Oslo Konserthus.

Her kan du se det hele offisielle programmet for 17. mai i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.